La plajă iarna în insulele exotice

Prima pagină » Articole » La plajă iarna în insulele exotice

Cu toate că iarna bate deja cu bocancii în ușă, poți sfida vremea rece pregătind o vacanță de vis în cele mai frumoase destinații exotice, unde vara te ocrotește mereu. Vei avea ocazia de a lenevi pe nispurile albe moi, mângâiat de razele fierbinți ale soarelui, în timp ce picioarele tale alunecă jucăușe în apele turcoaz ale celor mai frumoase plaje tropicale din lume.

Insulele Fiji

Oricare dintre cele 333 de insule din sudul Pacificului te va surprinde cu peisaje incredibile, cum nu ai mai văzut până acum. Insulele sunt locul ideal pentru cei care doresc să se întindă leneș la umbra unui palmier, bucurându-se de diminețile pline de solitudine, însă și cei energici vor avea un sejur de vis vizitând numeroasele atracții și învățând obiceiurile și tradițiile acestui popor extrem de prietenos. Nu rata un drum spre Meke, o localitate dintr-un sat străvechi în care locuitorii îți vor arăta dansurile sălbatice tradiționale.

Republica Maldive

Cele aproape 1200 de insule raspandinte peste 26 de inele de coral sunt destinația perfectă pentru cei care iubesc plajele întinse și sporturile de mare. Locuitorii sunt oameni simpli, cu origini africane, arabe și asiatice, care își câștigă existența în deosebi din pescuit și turism. Poți alege să poposesti în una dintre cele 87 de insule-resort. Nici atracțiile nu sunt mai prejos: de la epava navei Victoria Maldivelor (aflată pe partea de vest a Hulule), la peștii barracuda sau recifele de corali negri, acest loc este propice iubitorilor de aventură. Răsfață-te pe insula Makunudhoo, cea mai scumpă stațiune din Maldive, și gustă preparatele tradiționale renumite.

Insula Mauritius

Dacă îți dorești o vacanță extravagantă, plină de opulență, acesta insulă africană din Madagascar este destinația potrivită. Aici vei afla un amalgam de culturi datorită faptului că aceast tărâm a aparținut, pe rând, olandezilor, francezilor și englezilor. Pe lângă ei, sclavii africani, negustorii arabi și muncitorii chinezi au contribut, de asemenea, la dezvoltarea insulei. Aici poți învăța dansurile indigene locale, sega, care te vor captiva. Hotelurile luxoase, plajele tropicale cu lagune imense, lanțurile muntoase vulcanice și bucătăria locală neobișnuită te vor stimula pe durata întregii călătorii.

De Teodora Lozan