Kusadasi- Insula Păsărilor

Prima pagină » Articole » Kusadasi- Insula Păsărilor

Kusadasi- Insula Păsărilor

Este cunoscut ca unul dintre cele mai atractive orașe de la Marea Egee, situat pe coasta vestică a Turciei, la 90 de kilometri sud de Izmir. I se mai spune Insula Păsării și este considerată, mai ales de turiștii care iubesc Turcia, una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe aceste meleaguri.

Este locul unde se află numeroase perle ale antichității cum ar fi Efes, vestigii religioase cum ar fi Casa Fecioarei Maria și minuni ale naturii precum Pamukkale. Cele mai mari atracții turistice sunt Insula Porumbelului, Bazarul și Caravanseraiul, ce reprezintă principalele atracții ale stațiunii. Nu lipsesc plajele minunate, iar aici razele soarelui și nisipul auriu fac din Kusadasi popasul perfect pentru un concediu reușit.
Cele mai renumite plaje sunt Kustur, Plaja Publică din Centrul orașului, Ladies Beach Long Beach și Davutlar Beach.

Frumoasa Insulă a Păsării este combinația perfectă între mistic și modern, un paradis al shoppingului, unde doamnele vor avea ce să aleagă din multitudinea de magazine înșirate de- a lungul falezelor.

Mâncarea și băutura la Kusadasi

Mâncarea nu este foarte scumpă și găsești orice fel de specialități tradiționale de la sis Kebab, carne de miel, doner Kebab, pasramă de vită, sucuk- un fel de cârnați tradiționali care se servesc de obicei la micul dejun, meze- o selecție de mâncăruri servite drept aperitiv și bineînțeles deserturi- cea mai cunoscută fiind baklavaua, budincile dulci de orez și amidon numite muhallabi, halvaua, cataiful și revoni cu griș. De la mese nu lipsește cafeaua turcească despre care turcii spun că trebuie să fie neagră ca iadul, tare ca mnoartea și dulce ca dragostea.
Vinul este una dintre cele mai scumpe băuturi în Kusadasi, astfel încât este bine sa-ți iei dintr-un duty-free din aeroport. O sticlă în stațiune te poate costa 30 euro.

Excursii opționale în Kusadasi

Odată ajunși aici, turiștilor li se propun diferite excursii opționale. Astfel,  pentru o excursie de o zi în Efes, cu prânzul inclus, plătești 40 euro, iar pentru Pamukkale, 30-35 euro. Dacă dorești să faci o croaziera pe Marea Egee, trebuie să scoți din buzunar cam 15 euro. Turiștii care doresc o seară turcească în localitate unde tradiția este cea mai mare atracție pentru orice vizitator occidental, trebuie să plătească între 20 și 50 de euro pentru distracție.

Oferta Kusadasi

Hotel Arora de 4*, de la 351 de euro de persoană, transport din București cu autocarul, 7 nopți de cazare, însoțitor de grup din partea agenției, asistență turistică. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel: 021.270. 00.99

M.R.