Germania, în limitele unui buget

Prima pagină » Articole » Germania, în limitele unui buget

Ai auzit de istoria zdrobitoare a Germaniei, de numeroasele locuri fascinante în care poți pierde ore întregi fără să îți dai seama, de cultura și bucătăria nemțească, însă bugetul tău nu este atât de prietenos precum ți-ai dori. Uneori, cele mai bune lucruri sunt gratuite, iar în acest sens Germania îți oferă ocazia de a te convinge! Iată cum poți vizita aceste meleaguri fară să iei în asalt portofelul.

 

Cultura nu costă întotdeauna bani

Foto: Marienplatz – Orașul Vechi din Munich

Germania este ticsită cu muzee și monumente, însă taxele de intrare pot fi destul de ridicate. Totuși, cele mai multe dintre aceste centre culturale oferă și zile libere, în care își deschid porțile fără a percepe nicio taxă. Intră pe site-urile muzeelor care te interesează și nu rata această oportunitate. De asemenea, multe dintre atracțiile turistice din țară sunt gratuite. Fă un tur al Berlinului (Berlin Walking Tour) care te va îndruma către cele mai impresionante atracții și peisaje ale orașului, iar apoi te va trimite în orașul vechi din Munich. Vizitează portul din Hamburg, petrece în cramele locale și la festivalurile vinului, escaladează Alpii, aventurează-te în Pădurea Neagră și înoată în Marea Baltică, fără să scoți vreun ban din buzunar. Nu uita de Valea Rinului, un tărâm desprins din basme în care vei găsi peste 30 de catele și ruine, pe care le poți admira la prețuri accesibile.

  Foto: Pădurea Neagră

Ia masa în oraș

Chiar dacă pare greu de crezut, poți lua masa în oraș, în câteva locuri cu mâncare foarte bună și prețuri mici. Încearcă fast food-urile Imbiss, care îți pun la dispoziție preparate tradiționale extrem de gustoase. Încearcă unele specialități precum cunoscutul Bratwurst sau Kartoffelsalat, o salată de cartofi excelentă. Pentru cei care iubesc mâncarea bine condimentată o alegere ideală este un Currywurst, un hot dog de porc picant, feliat și îmbibat în sos curry, care costă 2 sau 3 euro. De asemenea, poți încerca un falafel, un kebab sau chiar carne de miel sau pui la rotisor cu salată, roșii, pâine prăjită și un sos la alegerea ta, la prețul de 3 euro. Pentru desert, aventurați-vă la patiseriile locale „Bäckerei”. Dacă totuși dorești și un mic restaurant, îți recomand Joseph Roth Diele, o cafenea prietenoasă de lângă Postdamer Plaza, unde poți comanda mancare și bere de calitate la prețuri reduse, savurându-le într-o atmosferă relaxantă. Cumpară un sandviș cu numai 2 euro sau comandă specialitatea casei (salată cu paste) pentru aproximativ 3 sau 4 euro.

Ia-ți un card pentru discounturi

Cele mai multe orașe din Germania îți poți achiziționa un city card care îți permite să faci călătorii nelimitate în sistemele de transport în comun, discounturi sau chiar intrarea liberă la atracțiile turistice si reduceri la restaurante sau evenimente. Pentru a face rost de un asemenea card te poți adresa Oficiului de Turism sau recepției hotelului în care te cazezi.

Oferta Christian Tour

Pleacă într-un circuit de 9 zile în Polonia – Germania – Cehia la prețuri începând de la 359 de euro de persoană. Pentru transport, ai la dispoziție un autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4 stele, iar cele 8 nopți de cazare vor fi la hoteluri de 2, 3 sau 4 stele, care oferă și mic dejun. În plus, vei avea un ghid însoțitor din partea agenției.

De Teodora Lozan