Fă o vacanță exotică în Panama City

Prima pagină » Articole » Fă o vacanță exotică în Panama City

În frumoasa capitală din America Centrală roiește diversitatea. Panama City este genul de oraș în care poți petrece zile întregi, mereu decoperind lucruri noi și interesante, iar numeroasele atracții incredibile te vor fascina. Fondată în 1519, capitala oferă indicii captivante asupra istoriei sale, dar vei fi uimit să afli și diferite amprente ale modernismului și să descoperi spiritul liber al locuitorilor. Orașul este aflat într-o continuă dezvoltarea, iar cultura bogată din Panama City așteaptă să fie explorată. În plus, activitățile pe care le poți desfășura aici nu sunt tocmai limitate.

Fă un tur al orașului

  Foto: Panama City

Cea mai bună metodă de a cunoaște orașul este cu ajutorul unui ghid. De obicei, un tur al orașului include o vizită la ecluzele Miraflores de la Canalul Panama. Ecluzele au un centru pentru vizitatori în care se află expoziții și un restaurant unde poți lua prânzul în timp ce te bucuri de o priveliște spectaculoasă asupra Canalului. Dacă dorești să vizitezi orașul pe cont propriu, te poți urca într-un autobuz turistic. Panama Trolley sau City Sightseeing îți vor arăta cele mai importante atracții turistice pentru mai puțin de 20 de euro.

Si istoria impunătoare din Panama City te provoacă la un tur, acesta fiind locul în care se intersectează poveștile Imperiului Spaniol cu atacurile celor mai celebri pirați. Cele mai importante regiuni istorice sunt Panama Viejo, Casco Viejo sau Oașul Vechi și Canalul Panama. În Panama Viejo vei găsi ruinele care amintesc de bătăliile care au avut loc aici în 1671 cu piratul englez Henry Morgan și poți vizita un muzeu superb, însă toate exponatele sunt în limba spaniolă, așa că este recomandat să îl vizitezi cu cineva care vorbește limba.

Viața de noapte

 Foto: Casco Viejo

Orașul este cunoscut pentru viața de noapte extrem de activă, care se desfășoară în trei sectoare importante: Cartierul de Afaceri (Business District), Casco Viejo – centrul istoric al orașului- și Amador Causeway care unește un șir de insule și oferă priveliști superbe ale oceanului și orașului. Pentru că locuitorii au spiritul petrecăreț în sânge, aici ai parte de o varietate de cluburi de noapte, baruri, pub-uri și cazinouri. Poți opta pentru un bar tematic, în stil retro, de pe Calle Uruguay, cum ar fi Urbano Bar, ori te poți bucura de aerul curat în popularul bar Bamboo din Amador Causeway. De asemenea, poți alege să petreci seara într-un un local foarte chic, ideal pentru iubitorii muzicii electronice și house, precum Indigo din Casco Viejo. Dacă te simți norocos, poți avea o noapte productivă la unul dintre cazionurile din hotelurile Veneto, Marriott, Sheraton, Continental sau El Panama.

Caută suvenirurile hand-made ale locuitorilor

Foto: țesaturi mola

Cu toate că este o țară mică, obiecte de artizanat ale locuitorilor sunt pline de imaginație, creativitate și mult talent, fiind croite cu multa grijă de unul dintre cele șapte triburi de indieni existente în Panama. Cele mai populare astfel de obiecte handmade sunt cele denumite mola, țesături cu motive decorative tăiate în diverse forme și cusute de mână numai de tribul kuna. Alte obiecte lucrate manual pe care le vei întâlni aici sunt coșulețele de nuiele ale tribului Embera sau siluetele mici sculptate în nuci de tagua. Poți cumpăra aceste suveniruri unice în magazinele Gran Morrison sau la Artizanatul Balboa.

Oferta Christian Tour

Descoperă farmecul și culoarea Americii Centrale, într-un circuit exotic în această vară. La prețuri începând de la 3890 USD + 990 EURO/persoană, beneficiezi de transport intercontinental și continental cu avionul, 15 nopți de cazare în hoteluri de trei și patru stele, masă, taxe de intrare la obiectivele turistice din program și ghizi locali. Detalii aici: http://www.christiantour.ro/hotel/hotel-3-4-0?h=32780&hot=24204

De Teodora Lozan