Ce să faci și să faci și să nu faci în Dubai

Prima pagină » Articole » Ce să faci și să faci și să nu faci în Dubai

Cu toate că aproximativ 80% din populația Emiratelor Arabe Unite este alcătuită din emigranți, religia, tradiția și legile sunt foarte stricte aici și sunt respectate de toată lumea. Un amalgam de culturi impresionante te vor aștepta dacă plănuiești o vacanță în Dubai, însă trebuie să respecți obiceiurile de aici pentru a nu intra în probleme.

Ce să faci

Poartă bikini, însă numai la plajă și la piscină. Respectă obiceiurile localnicilor și nu te expune prea mult în alte locuri publice, mai ales că acesta este un stat musulman.

Când ieși la restaurant, este frumos să lași și un bacșiș chelnerului, cu toate că uneori prețul serviciilor este inclus în nota de plată. În cazurile în care acest lucru nu se aplică, 15% din valoarea bonului este standarul aici.

Este în regulă să capturezi amintirile vacanței tale în Dubai în fotografii, însă evită siturile militare și cere permisiunea dacă dorești să fotografiezi un localnic.

Ce să nu faci

Nu te apropia de droguri dacă nu vrei să îți petreci următorii patru ani în închisoare. Legile din Dubai nu tolerează consumul narcoticelor, iar în eventualitatea puțin probabilă că îți vor fi oferite droguri, refuză politicos.

Nu arăta afecțiunea față de persoana iubită în public. În cele mai multe cazuri, orice în afară de un sărut scurt pe obraz va jigni localnicii musulmani sau chiar va provoca probleme cu autoritățile.

Alcoolul nu este inclus în cultura musulmană iar consumul său în afara hotelurilor cu autorizație este interzis prin lege.

Dacă vrei să faci un tur prin Dubai cu taxiul, asigură-te că ai suficienți bani mărunți pentru că taximetriștii poartă foarte rar bancnote mici.

Nu face gesturi sau semne nepoliticoase. Nu îți descărca nervii pe localnici prin cuvinte sau semne ofensieve, altfel riști să ai de-a face cu poliția.

Respectând aceste câteva reguli, poți fugi de orice problemă în Dubai, fiind liber să te bucuri de acest stat extrem de interesant, ticsit cu atracții turristice spectaculoase.

Oferta Christian Tour

Profită de programele WinterSun și fă o vacanță de 8 zile în Dubai! Beneficiezi de transport cu avionul, transferuri, 7 cazări cu mic dejun și asistență turistică la prețuri începând de la 575 €/persoană. Detalii aici.