Castele și palate din Germania

Prima pagină » Articole » Castele și palate din Germania

Istoria impozantă a Germaniei se păstrează în monumentele și atracțiile sale, în special numeroaserle castele și palate. Fie că sunt simple ruine sau capodopere arhitecturale care au rezistat în timp, Germania are peste 25 000 de castele în prezent. Iată câteva dintre cele mai impresionante.

Neuschwanstein

În sudul Germaniei, undeva în Alpii bavarieni, se întinde unul dintre cele mai populare castele din lume. Neuschwanstein este rezultatul obsesiei lui Ludovic al II-lea care a ordonat construcția pentru a servi drept reședința sa de vară. Cu toate că are un design medieval, utilitățile cu care este dotat castelul sunt cât se poate de moderne, asigurând luxul demn de regalitate. Construcția s-a încheiat în 1869, însă Ludovic nu a apucat să își vadă visul împlinit.

Castelul Eltz

Situat în vestul Germaniei, între Trier și Koblenz, înfundat în mijlocul unei păduri și înconjurat de apele răului pe trei dintre laturile sale. Aici poți descoperi o colecție elegantă de mobilier și artefacte originale, iar colecția de armuri dispusă datează încă din secolul XVI. Locația sa oarecum ascunsă face ca holurile castelului să nu fie ticsite cu turiști, așa ca te poți plimba de voie, admirând exponatele.

Palatul Hiedelberg

 Foto: art.com

Tot ceea ce a rămas din acest palat sunt simple ruine, însă acestea dau de gol măiestria de care a avut parte Palatul Hiedelberg. Inițial o adevărată capodoperă gotică, acesta a fost distrus de mai multe ori de-a lungul timpului. Fiind parțial reconstruit, încă puteți desprinde câteva stiluri arhitecturale distincte în ruinele sale.

Oferta Christian Tour

Pornește într-un circuit cultural în Austria – Bavaria care îți va oferi ocazia de a vizita spectaculosul castel Neuschwanstein. Vei avea parte de transport cu autocar modern, 6 cazări cu mic dejun în hoteluri de două, trei și patru stele și ghid însoțitor din partea agenției, la prețuri începând de la 285 € de persoană. Detalii aici.