15 lucruri pe care nu le știai despre Singapore

Prima pagină » Articole » 15 lucruri pe care nu le știai despre Singapore

Singapore, cel mai mic oraș din Asia de Sud-Est, își poartă numele din derivarea Singa- Pura, în traducere „Orașul Leilor”. Orașul încântă prin numeroasele mărci tradiționale ale amalgamului de culturi ce s-au dezvoltat aici, iar străzile zonelor Orchard Rd, Chinatown şi Little India sunt mereu împânzite de turiști. Diversitate culturală își pune o amprentă puternică și asupra limbii, orașul având nu mai puțin de patru limbi oficiale: malay, chineză, tamilă și engleză. Totuși, orașelul are și câteva secrete interesante, care merită descoperite.

  1. Republica Singapore este constituită dintr-o insulă principală și alte 63 de insule mai mici, multe dintre ele nelocuite. Un refugiu ideal pentru cei care doresc să se izoleze în inima naturii!

  2. În acest orășel poți găsi cea mai înaltă cascadă înfăptuită de om, care atinge 30 de metri. Pentru a o vizita, faceți o plimbare prin parcul Jurong.

  3. Festivitățile Zilei Naționale includ și un „moment al jurământului”. Pe 9 august, la ora 20: 22, singaporezii se opresc din orice activitate pentru a recita jurământul țării.

  4. Cu toate că engleza este cea mai răspândită dintre limbile oficiale, imnul național „Majulah Singapura” este cântat în malay.

  5. Simbolul orșului Singapore este merlionul, o creatură pe jumătate pește și jumătate leu.

  6. Drapelul național, în alb și roșu cu o semilună și cinci stele este plin de simboluri. Roșu, pentru fraternitatea universală și egalitatea între oameni, iar albul este marca purtității și a virtuții. Semiluna simbolizează o tânără națiune în ascensiune, iar cele cinci stele reprezintă idealurile democratice, pacea, progresul, justiția și egalitatea.

  7. Cea mai mare fântână din lume se află la Suntec City din Singapore. Confecționată din bronz turnat în 1997, fântâna a costat aproximativ 4,8 milioane de euro.

  8. Prima grădină zoologică din întreaga lume, „The Night Zoo”, a apărut în Singapore.

  9. Clădirile din oraș nu pot fi mai înalte de 280 de metri. În prezent doar trei clădiri ating această altitudine: OUB Center, OUB Plaza și Republic Plaza.

  10. Cel mai înalt obiectiv natural este dealul Bukit Timah, care are doar 164 de metri altitudine.

  11. Aici vei descoperi unele dintre cele mai ciudate legi. Spre exemplu, nu ai voie să folosești guma de mestecat. Autorităţile au luat această măsură pentru a reduce costurile de curățenie, dar și pentru că adesea guma de mestecat era folosită pentru blocarea ușilor de la metrou.

  12. De asemenea, nu ai voie să fumezi în public. Dacă vei fi prins la prima abatere, poți scăpa cu o amendă de cel mult 1000 de dolari. Poți fuma doar în puburi, discoteci sau baruri.

  13. Sărbătorile și întrunirile în public sunt ilegale! Oricât de ciudat ar părea, reuniunile în public care depășesc 5 persoane vor fi amendate, indiferent de prilejul întrunirii. Singura excepție de la regulă este parada organizată cu ocazia Zilei Naționale și locul în care este susținută, însă celebrarea acestei zile în orice alt loc este interzisă.

  14. Cu excepția lui Monaco, Singapore are cea mai densă populație din lume, cu 6 430 de locuitori pe kilometru pătrat.

  15. O altă limbă răspândită aici este o așa-numită „singleză” (singlish), o îmbinare ciudată a tuturor celor patru limbi oficiale.

Oferta Christian Tour

Fă un circuit de 16 zile Singapore – Malaezia – Indonezia (octombrie), la preturi incepand de la 2295 usd / pers + 795 €. Beneficiezi de:

  • Transport cu avionul pe rutele: București – Doha – Singapore, Kuala Lumpur – Jakarta, Jakarta – Jogjakarta, Jogjakarta – Bali, Bali – Doha – București
  • 13 nopți cazare în hoteluri de lux de 4-5 stele
  • Mic dejun, 2 prânzuri și 13 cine (conform programului)
  • Transferurile, tururile, croaziera și excursiile menționate în program
  • Taxe de intrare la obiectivele menționate în program
  • Ghizi locali
  • Conducator român de grup

De Teodora Lozan