Târguri de Crăciun în Europa

Prima pagină » Articole » Târguri de Crăciun în Europa

De la jumătatea lunii noiembrie, marile oraşe europene îmbracă haine de sărbătoare şi au parfum de vin cu scorţişoară şi castane coapte. Pomii de Crăciun sunt şi mai frumoşi de la an la an şi de fiecare dată au loc evenimente şi activităţi care transformă evenimentul într-un loc prietenos şi călduros.

Piaţa de Crăciun Viena (17 noiembrie – 24 decembrie 2012)
Viena are mai multe piețe de Crăciun şi toate sunt cunoscute ca fiind cele mai bune din toata Europa. Ce este deosebit aici este cana specifică Targului, pe care o poţi cumpăra pentru a bea ciocolată caldă vin sau cidru din ea. Aşa că dacă te încumeţi să vizitezi toate pieţele te poţi întoarce acasă cu 10 căni diferite. Cea mai renumită piață de Crăciun din Viena este Rathausplatz aflată în fața Primăriei, deosebit de frumoasă seara cănd clădirea consiliului oraşului este iluminată feeric. Pentru prima dată, în acest an va exista o scenă cerească cu tronul unui înger, amplasată sub bradul de Crăciun, unde copiii vor fi invitați să ia loc pe nori şi să asculte poveştile de Crăciun. Celebrităţile din Austria vor sta pe Tronul Îngerului şi le vor citi poveşti copiilor. O alegere bună este şi Piaţa din faţa Palatului Schönbrunn, unde se organizează concerte festive, de la colinde la muzică clasică, iar pasionaţii de dulciuri îşi pot pregăti propria prajitură de Crăciun la Brutăria Imperială.

Petrece un Craciun superb în Viena la prețuri începând de la 195 €. Oferta conține transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4 stele, două cazări cu mic dejun în Budapesta, în hotel de trei stele, două cazări cu mic dejun în Viena, în hotel Artis Am Rennweg, de patru stele (sau similar) și ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

Piaţa de Crăciun Praga (1 decembrie – 6 ianuarie 2012)
Pieţele de Crăciun sunt un ingredient cheie al magiei cehe. Dau viaţă centrului oraşului, aducând laolaltă turişti şi localnici care se bucură împreună spiritul de sărbătoare, ca într-un adevărat „Winter Wonderland”. Cele mai importante sunt Piața Oraşului Vechi şi Piaţa Wenceslas, dar şi cele mai mici: Piața Republicii şi Piaţa Havel. Toate sunt la câteva minute de mers pe jos una de alta.
Vei găsi aici căbănuţe din lemn decorate luminos care vând produse tradiționale cehe de la obiecte de artizanat și produse alimentare fiebinţi (cârnați, porumb, produse de patiserie) la bere cehă şi băuturi calde. Cumpărăturile de Crăciun sunt şi mai frumoase cu un pahar de vin cald în mână.

Vei descoperi o mulţime de cadouri pentru a umple cizmuliţele de Crăciun, de la cristale de Boemia, la jucării din lemn, lumânări parfumate, bijuterii hand-made, căni ceramice, pălării, eşarfe, păpuşi tradiţionale şi ornamente pentru pomul de Crăciun. În Piaţa Oraşului Vechi este amplasat chiar şi un staul, unde copiii se pot juca cu oi, capre şi un măgar şi pot admira Scena Naşterii Domnului. Cel mai impresionant este bradul de Craciun, expediat din munţii Krkonose (nordul Cehiei) şi drapat cu o vâlvâtaie de lumini.

Petrece Crăciunul la Praga, la hotelul Olympik Tristar, de trei stele, la preţuri începând de la 205 Euro. Beneficiezi de transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4 stele, 2 cazări cu mic dejun în Budapesta în hotel de trei stele, o cazare cu mic dejun în Bratislava la hotel de trei stele, 2 cazări cu mic dejun în Praga la hotel Olympik de trei stele (sau similar), ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

Piaţa de Crăciun Budapesta (17 noiembrie – 30 decembrie)
În fiecare an, de la sfârşitul lunii noiembrie până la sfârşitul lunii decembrie, Piaţa Vörösmarty se transformă în Piaţa de Crăciun din Budapesta. Vei găsi peste 100 de standuri, oferind cadouri artistice cu tema Crăciunului. Un calendar gigant va fi expus pe faţada clădirii Gerbeaud şi în fiecare zi, între 1 şi 23 decembrie o fereastră nouă se deschide în calendar însoţită de lumini şi spectacole de muzică. Mirosul alimentelor tradiționale maghiare, cum ar fi lángos (pâine prăjită cu o varietate de garnituri), kürtös kalács(cozonac cu multă cacao), cârnați rumeniţi şi a altor delicatese, cum ar fi ştrudele de casă, Toki pompos (aluat la cuptor) şi castane prăjite îţi deschid apetitul. Prinde secretele culinare ale bucătăriei ungureşti la standurile unde se găteşte în aer liber ştrudel şi kürtös kalács. Programul pentru copii include cursuri artizanale şi spectacole de păpuşi. Moş Crăciun, venit tocmai din Finlanda, îi aşteaptă pe cei mici trei zile (pe 4,5 şi 6 decembrie).

La Piaţa de Crăciun Budapesta poţi ajunge dacă alegi unul dintre cele două programe: Piaţa de Crăciun Viena sau Piaţa de Crăciun Praga cu opriri în Budapesta.

De Steluța Năstase