Piața de Crăciun de la Viena

Prima pagină » Articole » Piața de Crăciun de la Viena

Din noiembrie și până în pragul Crăciunului, în cele mei frumoase piețe din Viena roiește sărbătoarea. Aroma produselor de patiserie aburinde, a unui punch fierbinte și mirosul proaspăt de brad, îmbinate cu decorul festiv alcătuiesc atmosfera unui Crăciun magic, care îți încălzește inima.

Sezonul Crăciunului începe oficial sâmbătă, 17 noiembrie și durează până în ajun, timp în care Viena se îmbracă în nostalgie și romantism, pomii sunt încărcați de globulețe, luminițe și betea, iar din loc în loc roiesc concerte și tarabe cu obiecte tradiționale specifice perioadei, în fața cărora poți petrece câteva ore bune.

Printre piețele clasice în care Crăciunul prinde cel mai frumos contur întâlnim Piața Rathausplatz, din fața Primăriei, care strălucește în toată splendoarea noaptea, Piața Tradițională Vieneză din Freyung și piețele din Spittelberg. În Piața Rathausplatz vei descoperi în acest an o scenă cerească sub bradul de Crcăciun, unde copiii pot lua loc pe nori în timp ce ascultă poveștile frumoase ale sezonului, povestite de câteva celebrități din Austria.

Piața culturală din Ehrenhof, din fața Palatului Schonbrunn, oferă un background imperial elegant în perioada Crăciunului, urmând să ia forma unei piețe de Anul Nou imediat după ce prima sărbătoare ia sfârșit. Aici vei găsi obiecte de artizanat, decorațiuni confecționate manual și un program extensiv pentru copii ce include și un atelier.

În toate cele 10 piețe, jur împrejur vei găsi fructe confiate, castane prăjite și bomboane colorate în alb și roșu, precum și multe alte delicii specifice Crăciunului care îți vor trezi toate simțurile. Cei mici se vor distra copios, în special dacă vor porni într-un tur distractiv cu poneiul, alunecând printre secvențele rupte din povești afișate artistic din loc în loc.

În oricare dintre aceste piețe poți cumpăra o cană a Târgului, din care poți bea o ciocolată caldă, vin fiert sau cidru, care te vor încălzi imediat, indiferent de cât de frig va fi afară.

Oferta Christian Tour
Petrece un Crăciun ca în povești la Viena, la prețuri începând de la 249 €. Pachetul include transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4 stele, 2 cazări cu mic dejun în Budapesta, în hotel de 3 stele, 3 cazări cu mic dejun în Viena, hotel Artis am Rennweg 4 stele, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan