Spili Melissani sau Peştera Melissani este locul în care se află un lac sărat subpământean, pe care îl luminează razele de lumină ce pătrund înauntru prin locul în care tavanul peşterii s-a prăbuşit în timpul cutremurului din 1953. Bărcile au fost introduse pe sus prin tavan cu ajutorul unor scripeţi. Peştera este plină cu apă de un albastru strălucitor izvorâtă din subteran, în mod miraculos. Plimbarea cu barca îţi va oferi cel mai spectaculos joc cu razele soarelui care se odihnesc în apă şi creează un caleidoscop de culori.
Fiecare om visează să traiască, odată şi-odată, o vacanţă de vis. O vacanţă care să rămână mereu o amintire placută. Cine nu visează oare să ajungă fie şi numai pentru câteva zile la Paris? Vara trecută am fost şi eu printre tinerii care au avut privilegiul să vadă minunata metropolă, încărcată de atâtea poveşti romantice. Am fost doar un turist, care a avut la dispoziţie numai câteva zile. De la început ştiam că voi vedea doar o infimă parte a oraşului-muzeu, însă m-am bucurat de fiecare clipă petrecută aici, iar la hotel am ajuns numai când picioarele refuzau să mai execute comenzile pornite de la centrii nervoşi. Şi pentru că nimeni nu se întoarce de la Paris fără o imagine cu Turnul Eiffel vă recomand să-l imortalizaţi în trei ipostaze: la lumina zilei, în amurg şi noaptea când este luminat feeric!
Drumul din Lucerna spre Interlaken oferă peisaje foarte pitoreşti. Aici muntele Burgenstock ( 1128 m) se înalţă deasupra lacului Lungern oferind o vedere minunată . Aşa că o oprire obligatorie pe acest traseu trebuie făcută la Brunigpass ( 1008 m) pentru a surprinde în imagini frumuseţea lacului Lungern şi a peisajului înconjurător.
Un singur oraş din România „ trebuie neapărat văzut”, conform celui mai cunoscut ghid turistic . Ghidul Verde Michelin a acordat în ediţia din 2011 unui singur oraş din România 3 stele, ceea ce înseamnă punctajul maxim posibil. Ce înseamnă aceste stele? În clasificările Michelin o stea înseamnă că merită să te abaţi puţin din drum ca să vezi locul respectiv, două stele înseamnă că e bine să te abaţi din drum ca să vezi locul respectiv, iar trei stele înseamnă că este o locaţie care trebuie neapărat văzută. Oraşul Sibiu a fost nominalizat atât în secţiunea “ Idei pentru weekend “, cât şi la secţiunea unui tur “ esenţial” al României. În acest ghid Sibiul apare în numeroase rânduri : Sibiul ca oraş medieval, împrejurimile ca “ rural şi frumos”, Sibiul ca oraş al muzeelor, Sibiu – oraş al evenimentelor. În textul ghidului, zona Sibiului are rezervate 13 pagini. Alături de Sibiu alte 4 oraşe au primit această cotaţie în acest ghid . Este vorba de Bucureşti şi Braşov care au primit câte două stele, iar Cluj şi Iaşi – câte o stea. Dar să revenim la Sibiu. În imagine aveam de la stânga la dreapta: Palatul Brukenthal, Primăria, Biserica Romano Catolică,Turnul Sfatului şi Casa Lutsch ( Forumul German).
Text și foto: Corina Țintilă