Bruges, esența Belgiei medievale

Prima pagină » Articole » Bruges, esența Belgiei medievale

Cum ajungi în Bruges, ai senzația că ai dat timpul înapoi spre perioada în care cavalerii se luptau vitejește perntru inima domnițelor, iar străzile răsunau armonios pe ritmuri medievale, o epocă în care s-au născut cele mai frumoase povești, pe care parcă le zărești când pășești pe străzile  orașului belgian din regiune Flandra. O vacanță aici este ca o escapadă în era medievală, iar străduțele, catedralele și chiar primăria te uluiesc prin arhitectura specifică acelor vremuri, rămasă intactă. Nu degeaba centrul istoric face parte din patrimoniul UNESCO de mai bine de 12 ani.

Biserica Maicii Domnului

Aflată de regulă în fruntea listei celor mai spectaculoase atracții din Bruges, biserica impunătoare datează încă din secolul XIII, cu toate că anumite elemente și structuri arhitecturale au fost adăugate de-a lungul anilor. Turnurile spiralate, din cărămidă, ajung până la aproximativ 122 de metri, transformând construcția în cea mai înaltă structură a orșului. Când pășești în interiorul lăcașului ai ocazia de a admira superba sculptură din marmură albă care îi înfățișează pe Fecioara Maria și pruncul Iisus Hristos. Sculpura realizată în secolul al XVI-lea este o importantă operă de artă a nimănui altul decât faimosul Michelangelo.

Bazilica Sfântului Sânge

Frumoasa biserică decorată în stilul romanesque la parter și gotic la etaj este o capodoperă arhitecturală, însă acest „mic” detaliu este adesea neglijat din prisma legendei de la baza sa. Mii de turiști ajung aici pentru a vedea o mică fiolă de sânge care oferă și numele bazilicii. Se pare că acesta este chiar sângele Mântuitorului, pe care sfântul Iosif de Arimathea l-a șters de pe corpul Său. Veștmintele cu sângele sfânt au ajuns de la Ierusalim în piața Burg în 1150. Poți vizita lăcașul sfânt gratuit, însă intrare în muzeul trezoreriei se face în baza unei taxe de 1.5 euro.

 

Primăria

Cea mai veche primărie din întreaga țară, primăria orașului Bruges este cu siguranță cea mai spectaculoasă. Construcția s-a întins pe o perioadă de 40 de ani, începând încă din 1376 și este acum un adevărat reper turistic al orașului. Rezultatul unei munci meticuloase a ajuns un exemplu incredibil de arhitectură gotică din piatră. Exteriorul este decorat grandios cu numeroase statui ce înfățișează diferiți nobili ai regiunii Flanders. Înăuntrul său, principala atracție este Holul Gotic de la primul etaj, plin de simboluri medievale și folosit până în prezent pentru găzduirea anumitor evenimente.

Oferta Christian Tour

Pleacă într-un circuit de 10 zile pe traseul Anglia – Belgia, la prețuri începând de la 445 €/pers.! Vei avea parte de transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4* exceptând ziua a 6-a (contra cost cu transportul public), 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2 si 3*, ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu. Detalii aici.

De Teodora Lozan