Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Tara Oasului, mandra si bogata

Negresti Oas – Luna Ses – Satu Mare – Pasul Huta-Certeze – Centrul de olarit din Vama – Lacul Calinesti-Oas – Camarzana – Manastirea Bixad – Castelul Karolyi din Carei – Palincaria Zetea –Cuptoarele Dacice din Mediesu Aurit – Castelul Lanya

Conditii de plata: •avans 30% la inscriere •diferenta de 70% cu pana la 21 de zile inainte de plecare

Program

Ziua 1

Bucuresti - Negresti - Oas (aprox. 650 km)

Pornim din Bucuresti dimineata devreme. Ne asteapta un drum lung, dar atractiv. Spre seara ajungem in zona Negresti-Oas, in statiunea turistica Luna Ses, unde ne asteapta cinci zile de descoperiri si aventuri. Supranumita “kilometrul 0 al turismului satmarean”, statiunea e un proiect recent, ispirat de potentialul zonei de la baza Varfului Pietroasa.

Ziua 2

Satu Mare – Negresti-Oas – Pasul Huta-Certeze – Satul Certeze (aprox. 150 km)

Dam startul experientei locale la Satu Mare, unde ne lasam sufletul sa se incarce de istoria locului. Ne plimbam prin centrul vechi si pe faleza Somesului si admiram cladirile emblematice: Hotelul Dacia, bijuterie secession, Palatul Administrativ, primul zgarie nori, Turnul Pompierilor, Casa Vecsey, Biserica Reformata cu Lanturi si Templul Mare, sinagoga vestita a Transilvaniei. Dupa amiaza facem o incursiune in Negresti-Oas, la Muzeul Tarii Oasului, un spatiu pitoresc, cu locuinte si cladiri publice vechi de doua sau trei secole. Din fericire, muzeul nu e doar povestea unui ieri inghetat in timp, ci ramane viu, gratie localnicilor care vin la potcovit, la macinat sau prelucrarea diverselor tesaturi de lana la piua. Oasul este un spatiu al mestesugului, si de aici vom culege povesti despre arta producerii straielor traditionale, a podoabelor din margele marunte viu colorate, cu modele florale sau geometrice, a clopurilor si a straitelor osenesti. Drumul ne poarta apoi catre Pasul Huta-Certeze, loc de intalnire al osenilor cu morosenii si-al festivalului Sambra Oilor. Sat bogat, al caselor faloase, dar si al unor interesante antiteze arhitecturale, Certeze merita un popas. Vizitam Casa Muzeu din Certeze si participam la un atelier de podoabe osenesti. Revenim la cazare, dar nu inainte de inca o inedita oprire la Sfanta Treime din Moiseni, singura manastire de maici din areal.

Ziua 3

Casa Olarului din Vama – Lacul Calinesti-Oas – Camarzana – Manastirea Bixad (aprox. 90 km)

Traseul de azi ne va purta de-a lungul vaii Somesului, spre Camara zanelor sau Camarzana. Aflat in proximitatea Ucrainei, satul Camarzana este considerat in unanimitate drept una dintre cele mai pitoresti asezari din aceasta parte a tarii. De aici facem o drumetie lejera catre Tinoavele din Muntii Oasului. Ne continuam drumul spre Manastirea Bixad, fost lacas de rit greco-catolic, atestat documentar inca din secolul XVII, fosta dar valoroasa tipografie a Ordinului Bazilian si vestit loc de pelerinaj. Urmatoarea noastra oprire are loc in Vama si are legatura cu lutul, apa si cu miscarea de rotatie. Singura familie de olari din Tara Oasului care continua traditia ne va initia in tainele olaritului. Familia Istvánfi framanta pamantul din Tara Oasului de mai multe generatii si in timp ce ne arata cum sa modelam ulcele si figurine, ne vor spune povesti pline de haz sau talc despre oseni. Testam apoi, voluntar, efectele unei mini-cure cu borcut la unul dintre izvoarele de apa minerala de pe traseu. Dupa amiaza facem o incursiune in Satu Mare si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria locului. Ne plimbam prin centrul vechi si pe faleza Somesului si admiram cladirile emblematice: Hotelul Dacia, bijuterie secession, Palatul Administrativ, primul zgarie nori, Turnul Pompierilor, Biserica Reformata cu Lanturi si Templul Mare, sinagoga vestita a Transilvaniei. Revenim la cazare, dar nu inainte de inca un inedit popas la lacul Calinesti Oas, unul dintre cele mai mari din Transilvania.

Ziua 4

Castelul Károlyi din Carei – Palincaria Zetea – Cuptoarele Dacice din Mediesu Aurit – Castelul Lónyai (aprox. 190 km)

Este ziua dedicata unei excursii optionale (extracost) sau relaxarii in arealul turistic in care suntem cazati. Plecam la drum spre Castelul Karolyi din Carei, bijuterie arhitecturala cu o poveste demna de o saga nobiliara. Frumos restaurat si redeschis ca muzeu, castelul e doar o particica din amplul domeniu incarcat cu parcuri. Facem popas si la Manastirea Franciscana si Cripta familiei Karoly din Capleni, obiective de o frumusete rara, unde aflam alte picanterii din istoria familiei. Apoi ne aventuram pentru terapii gastronomice si o degustare in Mediesu Aurit, la Palincaria Zetea. Brandul care a stabilit recent un nou Record Modial, vanzand in cadrul unei licitatii un produs vechi de 17 ani, cu impresionanta suma de 2200 de dolari, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Trecem direct la degustare! Satul impresioneaza insa si prin alte atractii valoroase precum ansamblul Cuptoarelelor Dacice, rezervatie arheologica rarisima in Europa Centrala, incluzand cuptoare si soproane pentru olarit manual si la roata. Tot aici, de netrecut cu vederea se evidentiaza silueta Castelului Lonyai. Ruinele edificiului renascentist merita o vizita pentru arhitectura care se incapataneaza sa sfideze timpul si multele agresiuni suferite.

Ziua 5

Luna-Ses – Bucuresti (aprox. 650 km)

Este timpul de intoarcere. Incheiem calatoria noastra cu un zambitor „pe data viitoare” si pornim spre casa cu amintiri bogate.

Poezia Hotel

Facilitati camere

Camere luminoase, spatioase, dispun de TV prin cablu, internet wireless, minibar si telefon. Baile sunt dotate cu dus sau cada si articole de toaleta, uscator de par, halate de baie si papuci.

Facilitati hotel

Oaspetii de la hotelul Poezia au la dispozitie restaurant, bar, lounge comun si acces gratuit la internet wireless in intreaga proprietate. Restaurantul hotelului serveste o gama larga de preparate culinare internationale, atat in interior, cat si pe terasa. Proprietatea are o zona de wellness cu piscina interioara, cada cu hidromasaj si sauna. Oaspetii pot juca biliard si tenis de masa.

Localizare

Hotelul Poezia este situat in localitatea Luna Ses, langa Negresti Oas. Amplasat ideal in zona montana, la doar 3 km de partia de ski, hotelul ofera o panorama minunata. 

• Intalnirea cu familia Zetea: degustarea si povestea uneia dintre cele mai vestite palincarii, care a dus faima zonei pe toate continentele

• Castelului Károlyi din Carei, bijuterie arhitecturala recent restaurata si o autentica saga nobiliara

• Tehnica si veselia tapuriturilor, mandria osenilor

• Muzeul vivant din Negresti-Oas, unde ne teleportam in vremuri de mult apuse 

• Bunatatile locale: boacele, placintele, borcutul sau vinurile svabesti, o desfatare pentru toate simturile

• Aerul ozonat de la poalele Sfinxului Oasului, in Luna Ses

Castelul Károlyi din Carei – Palincaria Zetea – Cuptoarele Dacice din Mediesu Aurit – Castelul Lónyai: 25 euro/ persoana (degustarea de la Zetea sau masa de pranz nu este inclusa in tarif)

Supliment SGL: 50 euro

Reducere a 3-a persoana: 20 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura generala a programului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.

Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.

Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresa a turistului, cazarea se poate face intr-o camera dubla, care va fi partajata cu un alt turist, ales in mod aleatoriu de agentia de turism, dintre ceilalti turisti care isi exprima aceasta optiune.

Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.