Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Tara Buzaului, un tinut de poveste mai aproape decat crezi

Ce te va incanta in aceasta calatorie Sarata Monteoru si povestea ei demna de un film de Hollywood Domeniul parintelui hipismului din Romania, conacul Marghiloman sau Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la inceput de secol XX Peisajul aproape selenar al vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici  Locul in care a fost descoperit si istoria tumultoasa a fabulosului tezaur „Closca cu puii de aur” Decoratiunile si simbolurile stravechi de pe Casa cu Blazoane din Chiojdu Manastirile rupestre din Muntii Buzaului, asezari din piatra ce dateaza inca din epoca bronzului Universul podgoriilor buzoiene si degustarea de vin de la Crama Pietroasele

Program

Ziua 1

Bucuresti – Crucea Manafului – Biserica dintr-o Piatra – Castrul Roman Pietroasele – Sarata Monteoru – Valea Teancului – Buzau (aprox. 165 km)

Pornim de dimineata spre Tara Buzaului si facem un prim popas la Biserica dintr-o Piatra din Naeni si la Crucea Manafului, o piesa din sec. XIX, unica in intreaga zona si poate cea mai mare cruce cioplita din tara noastra. De aici, plecam in cautarea Castrului Roman si termelor de la Pietroasele, construite in timpul campaniei din anul 332 a lui Constantin cel Mare, precum si a locului in care a fost descoperit fabulosul tezaur „Closca cu puii de aur”, principalul tezaur din aur al lumii pana la descoperirea lui Tutankamon. La amiaza ne plimbam prin Sarata Monteoru, o cocheta si candva populara statiune balneara care isi datoreaza in mare masura existenta altei comori ascunse in adancuri, "aurul negru". Povestea este una demna de un film de Hollywood: un magnat al petrolului si-a construit aici un palat inconjurat de un parc dendrologic, ca sa se bucure de propria oaza de liniste. Prindem apusul soarelui printre viile de pe Valea Teancului, unde odata intalneai cele mai bogate sate boieresti ale Buzaului. Petrecem 3 nopti la un hotel din centrul Buzaului.

Ziua 2

Vulcanii Noroiosi – Casa memoriala Vasile Voiculescu – Biserica Biscenii de Jos – Casa cu Blazoane din Chiojdu (aprox. 190 km)

De dimineata pasim prin peisajul aproape selenar al vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici, unici in lume si unul dintre cele mai stranii fenomene naturale de la noi. Apoi ne oprim in Parscov, la Casa Vasile Voiculescu, o casuta pastrata cu grija, pe cerdacul careia aflam povestea impresionanta a unui mare poet, medic chirurg, unul dintre cei mai buni din vremea sa, dar si membru al grupului de rezistenta anticomunista Rugul Aprins. Facem un popas la manastirea Biscenii de Jos, supranumita Voronetul Buzaului pentru a admira pictura murala. La final de zi, in Chiojdu, trecem pragul Casei cu Blazoane, construita spre sfarsitul secolului al XVII-lea de catre familia Cantacuzino, abandonata in ultimele decenii si atent restaurata de catre Uniunea Arhitectilor din Romania. Descifram impreuna decoratiunile si simboluri stravechi de pe pereti si ascultam aventuroasa poveste a metamorfozarii sale.

Ziua 3

Conacul Marghiloman – Manastirea Berca – Muzeul Chihlimbarului – Ansamblul rupestru Alunis (aprox. 150 km)

Dupa micul dejun plecam sa descoperim Buzaul si sa aflam alte povesti interesante. Cunoscatorii stiu deja despre ce este vorba: despre parintele hipismului din Romania, Alexandru Marghiloman, om politic, pasionat de cai si totodata un bon-viveur in adevaratul sens al cuvantului. Vizitam conacul Marghiloman, cunoscut drept Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la inceput de secol XX si denumita dupa unul dintre cei mai valorosi cai de cursa din manej-ul lui A. Marghiloman. Apoi ne indreptam spre manastirea-cetate Berca, construita in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Aflam care era de fapt rostul manastirilor-cetate si cum se aparau de incursiunile otomane. Urmatoarea oprire este la faimosul Muzeu al Chihlimbarului, unde descoperim de ce chihlimbarul de Colti este cel mai valoros din lume. Tot aici intram in atelierul unui mester in chihlimbar si ascultam povestea minelor deschise in perioada interbelica. Ne continuam periplul catre Alunis pentru a afla istoria si legendele asezarilor rupestre din Muntii Buzaului.

Ziua 4

Tabara de sculptura de la Magura – Manastirea Ciolanu – Biserica Bradu – Schitul Cetatuia – Crama Pietroasele (aprox. 210 km)

Azi vom merge pe urmele boierilor de alta data pe Valea Niscovului la cele mai importante biserici si manastiri ctitorite de acestia in sec. XVI si XVII: manastirea Ciolanu, biserica fortificata Bradu si schitul Cetatuia. Tot in zona descoperim Tabara de sculptura Magura, rezultatul unui proiect artistic fara precedent. In cei 16 ani in care s-a desfaşurat proiectul, la Magura au sculptat 163 de artişti, in urma carora au ramas 256 de lucrari in piatra, donate judeţului de catre creatori. Si pentru final de program, ce putem face mai bine decat sa degustam celebrii carnati de Plescoi la o gospodarie din zona si vinuri alese la o crama din localitatea Pietroasele?

Avenue Hotel

Facilitati camere

Camerele ofera televizor LCD, minibar, telefon, seif, aparat ceai, internet wireless si aer conditionat. Fiecare baie este dotata cu dus, uscator de par, articole de toaleta gratuite, papuci si halat.

Facilitati hotel

Restaurantul din incinta hotelului ofera oaspetilor un meniu din bucataria cu specific italian, intr-o atmosfera relaxanta. Hotelul beneficiaza de un lobby-bar cu program non-stop. Este disponibil acces gratuit la internet wireless in intreaga propietate.

Localizare

Recent deschis in toamna 2019, hotelul Avenue este localizat ultracentral in orasul Buzau.

• Sarata Monteoru si povestea ei demna de un film de Hollywood

• Domeniul parintelui hipismului din Romania, conacul Marghiloman sau Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la inceput de secol XX

• Peisajul aproape selenar al vulcanilor noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici 

• Locul in care a fost descoperit si istoria tumultoasa a fabulosului tezaur „Closca cu puii de aur”

• Decoratiunile si simbolurile stravechi de pe Casa cu Blazoane din Chiojdu

• Manastirile rupestre din Muntii Buzaului, asezari din piatra ce dateaza inca din epoca bronzului

• Universul podgoriilor buzoiene si degustarea de vin de la Crama Pietroasele

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoana: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura generala a programului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva. 

Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.

Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.

Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresa a turistului, cazarea se poate face intr-o camera dubla, care va fi partajata cu un alt turist, ales in mod aleatoriu de agentia de turism, dintre ceilalti turisti care isi exprima aceasta optiune.

Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.