Vezi super ofertele Weekend Deals

Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Povesti din Tara Fagarasului

O vorba inteleapta spune ca "trebuie sa cunosti trecutul pentru a intelege prezentul". Iar nimic nu ilustreaza mai bine acest lucru ca o calatorie in Tara Fagarasului, o zona care musteste de legende si locuri intiparite adanc in istoria noastra. Un exemplu ar fi sa vezi cu ochii tai complexul de instalatii de prelucrare a lanii “La valtori”, unde mesterii tesatori se intrec in maiestrie inca de la 1850. Sau sa te minunezi odata intrat in casa lui Badea Cartan din Cartisoara, taranul simbol al luptei pentru independenta romanilor din Transilvania. Sau sa te plimbi pe serpuitul Transfagarasan, o placere musai de bifat. Sau sa simti daca movilele de la Sona sau altarele rupestre de la Sinca Veche sunt sau nu nuclee energetice unicat. Sau sa iti odihnesti privirile pe Castelul de Lut din Valea Zanelor, loc ce pare desprins din basme. Si dupa ce ai fost martorul atator povesti minunate, sa iti lasi pasii purtati intr-o drumetie prin Fagaras. Ce poate fi mai frumos?

Ce te va incanta in aceasta calatorie
  • Spectaculosul Transfagarasan care iti taie respiratia, la propriu si la figurat
  • Incarcarea cu energie pe culmile “piramidelor” de la Sona, la pachet cu drumetia, fieraria-galerie si ceva dulce
  • Cetatea Fagarasului si-o intalnire de taina cu principesa pasionata de gastronomie, Anna Bornemisza
  • Terapia cabalina la o ferma ecvestra de la poalele Fagarasului
  • Abatie cisterciana de la Carta si cultul cistercienilor ce au ridicat-o
  • Cazarea la pastravarie unde te vor bucura culorile de sezon si panorama muntilor surprinsa direct de pe balcon

Program

Ziua 1

Bucuresti – Brasov – Cetatea Feldioara (aprox. 310 km)

Pornim la drum de dimineata si trecem muntii spre Tara Fagarasului. Oprim in Brasov pentru un tur ghidat prin fostului burg medieval si prin Schei, spatiu al comunitatii romanesti fortate a locui separat. Ne bucuram de plimbare pe celebra strada a Sforii si pe Dupa Ziduri, de panorama dezvaluita de Turnul Alb, ascultam povestea Bisericii Negre si-a umanistului Honterus celebrat chiar la intrarea in ea si ne intalnim cu Tepes si sasoaica Katerina, iubita sa. Admiram cladirile de pe strada Muresenilor si Turnul Sfatului din piata mare, unde odata targurile, executiile si vanatoarea de vrajitoare se intamplau. Din nou la drum, si recent renovata cetate Feldioara este prilejul perfect pentru un nou popas. Aflam istoria Cavalerilor Teutoni, ordin religios militar si de constructori pasionati. Spre dupa-amiza descindem pentru urmatoarele 4 nopti, la poalele Muntilor Fagaras.

Ziua 2

Sona – Ansamblul de instalatii traditionale din Lisa – Manastirea Sambata de Sus

Azi ne indreptam spre Sona, loc al curiozitatilor si trairilor marunte. Oprim in centrul localitatii in cel mai pur peisaj rural. Centru arhietipal cu biserica, ulita cu banci in poarta si magazin…universal. Facem o plimbare prin sat, vedem ocasuta de piatra veche de peste 100 de ani, ne intoarcem pe firul traditiei si degustam ceva dulce La Fierarie si descoperim povestea misterioaselor Piramide din Sona. In apropiere, la Lisa intalnim cel mai vechi ansamblul de instalatii traditionale din tara. Perfect functional. Descoperim in ritmul sustinut al utilajelor cum este prelucrat un strai, cum functioneaza o valtoare sau ce este un cos de ingrosat. Si daca privim cu atentie in jur, remarcam inca un detaliu interesant. In orice casa din Fagaras urmasii pastreaza un colt amenajat, pun pe o masa obiecte dragi, uzuale, ale celor ce i-au precedat. Un artificiu emotionant cat sa nu lase amintirea a disparea in neant. Incheiem ziua la Manastirea Sambata de Sus, remarcabila ctitorie brancoveneasca renascuta din propria cenusa, dupa atacul generalului Preiss, in urma razmeritelor religioase din Ardeal. Ansamblul monahal include cea mai importanta scoala de pictura pe sticla din tara, o colectie unica de carte veche, pergamente, scrisori sau obiecte de cult, dar si atractia de suflet a pelerinilor, izvorul parintelui Arsenie Boca.

Ziua 3

Castelul de Lut Valea Zanelor – Ferma ecvestra – Cincsor (aprox. 130 km)

Incepem turul de azi cu o descindere la poalele muntilor Fagaras, sub maretia varfului Negoiu, la un loc ce pare desprins din basme: Castelul de Lut Valea Zanelor. Castelul este realizat integral din lut, peretii sunt construiti dintr-un amestec de lut, paie, apa si nisip si totul este realizat manual. Valea Zanelor este nu doar rai al fotografilor, dar si un loc terapeutic tentant. Imagineaza-ti raul mangaindu-ti talpile goale in timp ce degusti un nectar natural! Urmam apoi peisajul pitoresc din valea Avrigului pana la o ferma de echitatie, pentru un pranz tihnit, o vizita si-o punere in tema asupra hergheliei, o sedinta foto si, de ce nu, experimentarea de noi senzatii in sa. Ultima oprire, satul Cincsor. Vizitam biserica fortificata, casa parohiala, scoala si ascultam aventuroasa poveste a metamorfozarii lor.

Ziua 4

Carta – Cartisoara – Transfagarasan – Balea Cascada (70 km)

Excursie optionala (extracost). Calatorim spre Carta pentru intalnirea rarisima cu o abatie cisterciana, constructie gotica impetuoasa si o incursiune in misterele ordinului care a infiintat-o. Iubitori de austeritate, fideli principiului ora et labora, cistercienii au parasit Burgundia aducand se pare cu sine nu doar un anume soi de vita de vie, dar si morile de apa (intr-o tehnica pionerat) sau detalii arhitecturale remarcabile. In Cartisoara, la casa memoriala Badea Cartan, rezumam sirul calatoriilor savarsite spre Roma, Paris sau Ierusalim de catre cel mai celebru taran roman, acreditat. Ne aventuram intr-un final, prin peisajul ce-ti taie respiratia, pe spectaculosul Transfagarasan. Ii aflam epopeea si ne oprim la Balea Cascada. Dar daca vremea o permite, continuam si luam telecabina, spre lac. O calatoria cu siguranta de neuitat!

Ziua 5

Cetatea Fagaras – Sinca Veche – Bucuresti (aprox. 280 km)

In drumul spre casa, avem timp pentru o vizita la Cetatea Fagaras, camin fortificat al principilor transilvani, dar si loc de neagra detentie in trecutul apropiat. Apoi, la poalele Carpatilor, cotim spre Sinca Veche pentru a afla secretele manastirii rupestre. Posibil pol energetic si parte a asa numitului triunghi dacic spiritual, va fi ultimul nostru popas, de bun ramas. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Complex Albota

Localizare

Complexul Pastravaria Albota beneficiaza de o amplasare idilica in Muntii Fagaras, intre Sibiu si Brasov.

Facilitatile complexului

Complexul gazduieste o brutarie, o macelarie si un iaz cu pastrav. Aici se obtin alimente naturale si ecologice, printr-un lant natural in care fiecare veriga este productie proprie. Toate aceste produse stau la baza mancarurilor servite in restaurantul complexului. Pastravii, carnea si produsele din carne provin din pastravaria si ferma propie. Branzeturile provin de la atelierul de prelucrat lapte/ branza din localitatea Poienita. Painea servita in restaurant se obtine pe vatra in brutaria de la Pastravarie. Complexul are de asemenea animale de ferma, un loc de joaca pentru copii, facilitati de tenis de masa, sala de sport, sauna, cada cu hidromasaj si o mica piscina in aer liber. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp afara si sa se bucure de aerul de munte, gasesc o terasa si o gradina generoase.

Facilitatile camerelor

Camerele au televizor, WiFi gratuit, telefon, incalzire centrala. Majoritatea au balconul cu vedere spre lacurile pastravariei, dar mai ales spre zona montana Caldarea Arpaselului. Camere sunt dotate cu bai moderne cu dus.

Bucuresti, Ploiesti, Brasov

• Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Parcare Rond Alba Iulia.

• Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

• Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

• Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

• Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

• Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

• Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura

generala a programului.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

• Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

• Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

• In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.

• Pentru drumetiile in Fagaras va rugam sa va echipati corespunzator, cu ghete drumetie si pelerina ploaie.

• Programul este adaptat in general pentru persoanele cu mobilitate medie, care se simt confortabil cu plimbarea pe parcursul zilei. Turistii sunt asteptati sa urce si sa coboare din autocar, sa se deplaseze prin localitati, sa urce si sa coboare scari sau pante usoare si sa poata petrece timp in picioare in timpul vizitelor.

• Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.

• Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresa a turistului, cazarea se poate face intr-o camera dubla, care va fi partajata cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agentia de turism, dintre ceilalti turisti care isi exprima aceasta optiune.

• Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.

• Imaginile prezentate in acest program sunt cu caracter informativ.

• Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

• Supliment loc preferențial autocar: 25 €/ persoana

• Supliment SGL: 100 euro

• Reducere a 3-a persoana: 10 euro

• Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleaşi tarife la programele Senior Voyage Romania

Carta – Cartisoara – Transfagarasan -Balea Cascada: 30 euro/ persoana (telecabina nu este inclusa în tarif)