Inapoi la Christian Tour

Adresa paginii a fost copiata. Acum puteti sa o partajati pe platforma dumneavoastra preferata

Delta Dunarii, colt de natura rupt din rai

Ce te va incanta in aceasta calatorie Plimbarile cu barca pe canalele Dunarii, navigand pe o apa de poveste facuta din covoare de nuferi colorati Stolurile de egrete, cormorani sau pelicani, mai ceva ca la National Geographic Sfantu Gheorghe, un loc magic unde Dunarea si Marea Neagra si-au dau mana si timpul parca a stat in loc, in vremea caselor de chirpici colorate si a ulitelor cu nisip pe care le poti bate lejer in picioarele goale Sulina, unde o luam pe urmele piratilor si aflam povestea celor care atacau vapoarele din Marea Neagra si a comorilor care zac ascunse in zona Bucatele alese pregatite de haholi sau lipoveni, care te fac sa te simti ca la un festin de rang regesc Platourile celei mai aprige batalii dintre daci si romani, Cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi Cel mai vechi oras atestat la noi, Histria, intemeiat de greci cu mai bine de 600 de ani inaintea erei noastre

Program

Ziua 1

Bucuresti – Pestera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol (aprox. 460 km)

Pornim de dimineata spre Delta Dunarii si dupa cateva ore oprim la unul dintre cele mai venerate locuri crestine din tara noastra, Peştera Sfantului Andrei. Urmatoarea oprire este la Adamclisi, una dintre cele mai importante monumente antice de pe teritoriul Romaniei. Aici se afla ruinele cetatii Tropaeum Traiani si monumentul omonim, construit in anul 109 d. Hr. in cinstea victoriilor imparatului Traian impotriva dacilor. In acest loc au avut loc cele mai sangeroase inclestari dintre legiunile romane conduse de Traian si daci. Dupa amiaza ne prinde in Murighiol, cartierul general de unde planificam cele cinci zile de descoperiri. Desi este printre putinele locuri din Delta unde se poate ajunge atat pe apa cat si pe sosea, Murighiol pastreaza ceva din aerul de izolare specific satelor din interiorul deltei.

Ziua 2

Situl Halmyris – Dunavatu de Sus – Manastirea Cocos – Manastirea Saon (aprox. 180 km)

In apropiere de Murighiol intram intr-un un sit arheologic considerat drept unul dintre cele mai importante din Romania. Halmyris este cunoscut indeosebi pentru ca adaposteste ramasitele lui Epictet si Astion, cei mai vechi martiri atestati in Romania, care si si-au dobandit locul in calendarul ortodox. In Dunavatu de Sus, vechi sat pescaresc, vizitam Muzeul Rural dedicat etniilor din Delta Dunarii, alaturi de un ghid voluntar, profesoara in sat, cea care a avut ideea infiintarii muzeului in cladirea scolii, abandonate din pricina numarului mic de elevi. Apoi ne lasam ghidati in tainele celor mai spectaculoase manastiri din Dobrogea, Sion si Cocos. Si pentru ca in programul de vacanta in delta trebuie sa includem si cateva ore de relaxare la pescuit, dupa amiaza te poti aseza cu o undita la marginea lacului.

Ziua 3

Satul pescaresc Sfantu Gheorghe si varsarea Dunarii in Marea Neagra

Desteptarea, micul dejun si hop in barca, echipati serios pentru excursia optionala (extracost) pe bratul Sfantu Gheorghe, cel mai vechi si mai linistit dintre cele trei brate ale deltei. Satul pescaresc cu acelasi nume, situat la capatul bratului, la mica distanta de tarmul Marii Negre, este unul dintre cele mai fermecatoare din delta. Facem turul micului sat de lipoveni si ucrainieni, cu case din chirpici si stuf pictate in culori vii, in care isi fac cuibul randunelele. Aflam mai multe despre viata si obiceiurile pescarilor din delta, diferite de ceea ce am mai vazut in alte regiuni ale Romaniei. Luam un pranz cu arome si gusturi specifice Deltei, apoi facem o excursie in punctul geografic unde Dunarea se varsa in Marea Neagra. De aici pana la plaja sunt doar cateva minute. Odata ajunsi ne putem bucura de relaxare pe nisip si de valurile marii. Avem kilometrii intregi la dispozitie!

Ziua 4

Sulina, orasul legendelor

Iata-ne din nou in barca, intr-o excursie optionala (extracost) de data asta pe canalul Sulina, navigand spre orasul port cu acelasi nume. Sulina a fost candva printre cele mai importante porturi din Europa, locul de unde se incarcau bogate rezerve de grau in corabii ce ridicau ancora si navigau spre mari si zari indepartate. Sulina era la vremea aceea un oras cu adevarat cosmopolit, in care se vorbeau zeci de limbi, locuit de negustori avuti, marinari, functionari, ingineri si cucoane aranjate, dar si pirati care profitau din plin de norocul sau truda altora. Casele din sec. al XIX-lea aliniate pe faleza stau marturie si astazi bogatiei si stralucirii de odinioara ale orasului, iar Farul Vechi se inalta in continuare ca o emblema ce sfideaza timpurile. E timpul sa ne asezam la un pranz delicios cu preparate traditionale specifice din Delta. Apoi iesim sa ne facem siesta pe plaja intinsa si calma din Sulina.

Ziua 5

Cetatea Histria – Constanta – Bucuresti (aprox. 410 km)

Ne luam ramas-bun de la delta cu recunostinta pentru zilele frumoase petrecute aici si calatorim pe malul Marii Negre traversand o regiune bogata in cetati si situri arheologice. Pe malul lacului Sinoe, descoperim ruinele vestitul oras Histria, cea mai veche asezare urbana din tara, ridicata in urma cu peste doua mii sase sute de ani de navigatorii si negustorii greci, cu scopul de a face comert cu bastinasii geto-daci. Noi ne plimbam printre ruine, reconstruind imaginar strazile, casele, templele si altarele, agora cu forfota ei tipica, termele romane, incercand sa ne imaginam orasul grandios de altadata si sa descifram o mica parte din viata oamenilor care au trait pe aceste meleaguri. Incheiem programul cu o oprire in Constanta. Facem un tur al zonei peninsulare, admiram cazinoul si aflam despre natiile si culturile care s-au intrepatruns aici si au contribuit la dezvoltarea orasului. Incheiem calatoria noastra cu un zambitor „pe data viitoare” si pornim spre casa cu amintiri bogate.

Pensiunea Laguna Albastra

Facilitati camere

Camerele ofera balcon cu vedere la rau sau catre lac, acces gratuit la internet, TV cu ecran plat prin cablu, aer conditionat, minibar si uscator de par.

Facilitati hotel

Laguna Albastra include un restaurant cu specific romanesc, piscina in aer liber, cu sezlonguri si umbrele, un bar la piscina, gradina cu facilitati de gratar si o terasa in aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat si ofera preparate specifice zonei, avand la baza pestele, dar si preparate traditionale romanesti.

Localizare

Aflata in vecinatatea satului Murighiol, pe malul Dunarii, pensiunea Laguna Albastra ofera servicii catalogate la 4 margarete intr-un cadru complet special. Frumusetea naturii din Delta Dunarii intra in perfecta armonie cu o constructie care imbina confortul cu stilul zonei.

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

• Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresă a turistului, cazarea se poate face într-o cameră dublă, care va fi partajată cu un alt turist, ales în mod aleatoriu de agenția de turism, dintre ceilalți turiști care își exprimă această opțiune.

• Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă

similară.

• Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea oficială pentru țara vizitată și respectă standardele locale.

• Imaginile prezentate în acest program sunt cu caracter informativ.

• Distribuirea camerelor se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către client direct la recepție, asistat de reprezentantul agenției.

• Plimbarile cu barca pe canalele Dunarii, navigand pe o apa de poveste facuta din covoare de nuferi colorati

• Stolurile de egrete, cormorani sau pelicani, mai ceva ca la National Geographic

• Sfantu Gheorghe, un loc magic unde Dunarea si Marea Neagra si-au dau mana si timpul parca a stat in loc, in vremea caselor de chirpici colorate si a ulitelor cu nisip pe care le poti bate lejer in picioarele goale

• Sulina, unde o luam pe urmele piratilor si aflam povestea celor care atacau vapoarele din Marea Neagra si a comorilor care zac ascunse in zona

• Bucatele alese pregatite de haholi sau lipoveni, care te fac sa te simti ca la un festin de rang regesc

• Platourile celei mai aprige batalii dintre daci si romani, Cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi

• Cel mai vechi oras atestat la noi, Histria, intemeiat de greci cu mai bine de 600 de ani inaintea erei noastre

Satul pescaresc Sfantu Gheorghe si varsarea Dunarii in Marea Neagra: 35 euro/ persoana

Sulina, orasul legendelor: 35 euro/ persoana

Supliment SGL: 50 euro

Reducere a 3-a persoana: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri la aproximativ 3 ore.

Imbarcarea/debarcarea turistilor din microbuz/ autocar se face doar la statiile autorizate de pe traseu.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a se afecta structura generala a programului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Excursia optionala se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

Tarifele excursiilor optionale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat si ghidajul.

In cazul in care nu este altfel mentionat, excursiile optionale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, degustari sau mese de pranz.

Pentru excursiile cu barca, este necesar echipament corespunzator. Vremea in Delta Dunarii poate fi schimbatoare. Pe Dunare este posibil sa arda soarele sau sa bata vantul. Pentru a ne simti bine, recomandam echipamentul necesar: pelerina de ploaie, o bluza cu maneca lunga, palarie de soare, esarfa, ochelari de soare, solutie impotriva insectelor, crema de protectie solara.

Tariful afisat este pentru loc in camera dubla.

Partajele pot fi onorate. La solicitarea expresa a turistului, cazarea se poate face intr-o camera dubla, care va fi partajata cu un alt turist, ales in mod aleatoriu de agentia de turism, dintre ceilalti turisti care isi exprima aceasta optiune.

Unitatea de cazare mentionata in acest program poate fi modificata, in acest caz agentia oferind o alternativa similara.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale.