Benvenuto a tutti! Bine ai venit in minunata si colorata insula a Siciliei! Dupa aterizare ne indreptam spre hotel, in regiunea Messina. Te invitam sa faci cunostinta cu ghidul tau si cu ceilalti participanti la Aventura Siciliana. Dupa o intalnire de informare, te poti decide ce excursii optionale alegi in urmatoarele cateva zile daca nu ai facut-o inainte de plecare. Pentru o mai buna planificare a programului turistic, recomandam rezervarea excursiilor optionale din tara.
Excursii gratuite
Messina
Ne vom indrepta spre "Poarta Siciliei", Messina, al treilea oras ca marime din Sicilia si capitala provinciei cu acelasi nume. Se spune ca atunci cand a luat fiinta Messina, Roma era inca in mediu rural. De-a lungul timpului Messina a experimentat puterea, declinul, expansiunea si distrugerea, avand o istorie cu radacini adanci in trecut. Noi vom admira Piata Domului, Turnul cu Ceasul Astronomic si Fantana lui Neptun printre altele, apoi ne vom indrepta spre Stramtoarea Messina, unde se intalnesc Marea Ionica si Marea Tireniana. Drumul de coasta ne va incanta cu peisajele sale rurale linistite, cu privelistea dominata de Capo Peloro si Insulele Eoliene. Aceasta excursie se va realiza fie in prima zi de program, in drum de la aeroport spre hotel sau in ultima zi de program, inainte de transferul spre aeroport.
Excursii optionale
Palermo si Monreale
Dedicam o zi intreaga pentru a vizita doua dintre atractiile de marca ale Siciliei. Facem o oprire in Monreale, aflat la mica distanta de Capitala Siciliei, un orasel pitoresc, care se mandreste cu o catedrala considerata "una dintre minunile epocii medievale". Continuam apoi spre capitala Siciliei, Palermo. Ne oprim in centrul istoric pentru un tur pietonal in care atingem obiectivele emblematice. Trecem pe sub Porta Nuova, admiram fatada Palatului Normanzilor si vizitam Catedrala cu domul de bronz, ridicata in secolul al XII-lea. Aici se odihneste trupul Parintelui Puglisi, aprig luptator contra mafiei. E un moment bun sa aflam despre originile mafiei si cum reteaua si-a crescut puterea si influenta de la mijlocul anilor 1800 pana astazi. Continuam turul pe stradutele vechi si descoperim Piazza Bologni, Piazza Quanto Canti, Primaria si Teatro Massimo. Timp liber pentru a explora pe cont propiu, intra in magazine, savura o felie de pizza sau celebrele cannoli, oferite de patiserii locali. Incheiem turul in Piazza Marina, unde descoperim bustul lui Nicolae Balcescu si legatura lui cu Sicilia.
Etna si Taormina
Muntele Etna domina peisajul indepartat al orizontului sicilian, oriunde te-ai afla pe insula. In aceasta excursie, ai ocazia sa descoperi de indeaproape cel mai mare vulcan activ de pe continentul European si una dintre cele mai frumoase arii naturale din zona Mediteranei. Drumul spre vulcan ne da ocazia sa vedem vaile sculptate de activitatea telurica din regiune si sa fotografiem peisajele dominate de cratere si sol vulcanic care par de pe o alta planeta. La refugiul Sapienza, la 1900 m deasupra nivelului marii, oprim pentru shopping de suveniruri si vin ambalat in butelci sculptate din lava intarita. De aici, cine doreste, poate continua ascensiunea cu telecabina pana la 2500 m sau cu jeep-urile pana la 2800 m. Din acest punct, putem porni la pas spre raurile de lava intarita, avand ocazia sa simtim sub picioare caldura emanata de vulcan. Este cel mai apropiat loc pana unde ne putem aventura pe solul negricios pentru a vedea activitatea vulcanica si fumul fierbinte emanat de Etna. Dupa experienta vulcanica de pe Etna, plecam catre Giardini Naxos pentru a lua pranzul. Coboram apoi in Taormina, perla Siciliei, oras fermecator, colorat, desfasurat in trepte pe coasta estica a insulei, desprinsa parca din filmele lui Fellini. Vedem amfitetrul antic grecesc si catedrala si incheiem periplul din aceasta zi cu o plimbare prin gradinile din Taormina, pline de verdeata si flori, cu vedere spre golful animat de ambarcatiuni. Cost suplimentar pentru cine doreste, se achita la destinatie: 78 euro/ persoana ascensiunea pe varful Etna, de la 1900m in sus (50 euro telecabina + 28 euro jeep)
Siracusa si Insula Ortigia
Un veritabil muzeu in aer liber, Siracusa se afla in compania selecta a oraselor din Patrimoniul Mondial UNESCO. Strazile orasului ne vor purta peste secole de istorie, la fiecare pas avand ocazia sa admiram sculpturi infatisand creaturi mitice, heruvimi, monstri si dragoni, lei de piatra, satiri sau alte fiinte de poveste. Cladirile vechi sunt pline de viata, culoare si arome locale. In Siracusa avem ocazia sa ne oprim la Urechea lui Dionysos, cariera de piatra, Altarul de sacrificiu inchinat lui Zeus, Teatrul Grec si Amfiteatrul Roman. Patrundem apoi in Ortigia, zona veche a Siracusei, acasa la Arhimede. Trecem podul dedicat Sfintei Lucia, sfantul protector al orasului, admiram statuia lui Arhimede si vedem ruinele templului lui Apollo, primul templu construit in Sicilia de catre greci. Continuam pe strazile inguste in stil arab pentru a ajunge la Biserica Iezuitilor si la Piazza del Duomo. Descoperim monumentele antice din piata si ademeniti de farmecul locului, oprim pentru a servi pranzul la unul dintre restaurante. Dupa amiaza te invitam la o plimbare cu barca in jurul insulei Ortigia pentru a surprinde de la distanta orasului antic cu zidurile sale de piatra si vilele colorate. Cost suplimentar pentru cine doreste, se achita la destinatie: 15 euro/ persoana, croaziera in jurul insulei Ortigia.
Cefalù si Tindari
Cefalù s-a metamorfozat in ultimii ani dintr-o asezare locuita cu precadere de pescari, aflata intre un varf de munte si o fisie generoasa de nisip care se intinde spre mare, intr-un orasel de coasta pitoresc, cautat de catre vizitatori pentru vacante relaxante, mancare buna si atmosfera sa cu totul aparte. O plimbare pe strazile pavate neschimbate de-a lungul secolelor ofera ocazia de a descoperi restaurante cochete, magazine cu produse locale autentice si cladiri care isi afiseaza varsta cu mandrie. Este locul ideal de a te lasa “furat” de farmecul locului, desprins dintr-o poveste cu aer mediteranean si sa te asezi la masa unui restaurant de la malul marii pentru o mancare delicioasa cu adevarat siciliana. In a doua parte a zilei, plecam spre extremitatea nordica a Siciliei pentru o scurta vizita la Sanctuarul Madonei Negre, facatoare de minuni. Este un loc de reculegere si de rugaciune unde vin anual mii si mii de credinciosi. De pe platoul din fata bisericii, panorama incantatoare cu toate cele 7 insule Eoliene ne va indemna din nou sa scoatem aparatele foto sau telefoanele cu camera. Si cum altcumva sa incheiem mai bine decat cu o degustare de fructe confiate si prajituri din faina de migdale delicioase, oferite de gazdele noastre?
Catania si Riviera Ciclopilor
Catania este destinatia acestei zile, un oras cu o energie unica, al doilea ca marime in Sicilia, aflat la mica distanta de Muntele Etna. Catania isi datoreaza frumusetea Vulcanului Etna, care domina orizontul indepartat, mare parte din cladirile orasului fiind construite din roca vulcanica ce s-a format in urma eruptiei masive din 1669. Frumusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul Unesco. Vedem obiectivele de neratat ale centrului istoric, precum Catedrala Sf. Agata, Fontana dell’Elefante - simbolul orasului, piata de peste, Fontana dell’Amenano si Via Etna, aleea comerciala, ticsita de magazine. Parasim Catania si ne indreptam spre regiunea Acireale unde se afla faimoasa Riviera Ciclopilor, ale carei peisajele captivante au fost mentionate de insusi marele Homer in opera sa, Odiseea. Ne oprim la Aci Castello si Aci Trezza pentru a admira celebrele Faraglioni, stancile in forma de lumanare ce ies din Marea Ionica.
Insulele Eoliene
Te invitam intr-un tur cu barca spre spectaculoasele insule Aeoliene, Vulcano si Lipari. Supranumite "Perlele Mediteranei", cele doua insule sunt un adevarat spectacol al naturii salbatice, cu formatiuni vulcanice active, pe alocuri lava incandescenta. Vom putea admira formatiunile din roca vulcanica care au luat forme ciudate, Piscina lui Venus cu apa de culoarea smaraldului si Grota Ingerilor. Ajunsi pe insula Lipari facem un tur panoramic cu autocarul (extracost), ocazie perfecta pentru fotografii cu totul aparte. De aici, se ivesc la orizont toate cele 7 insule Eoliene, inclusiv celebra Insula Stromboli asociata cu frumoasa actrita Ingrid Bergman. Oprirea pe plaja din Lipari ne da ocazia sa culegem roci vulcanice, obsidian si piatra ponce. Dupa atata explorare, meritam o oprire pentru a ne racori cu o granita. De aici plecam mai departe spre Insula Vulcano, iar oprirea pe plaja neagra acoperita de nisipul vulcanic va fi o experienta cu totul aparte. Facem un popas pentru masa si avem timp de shopping cu produse locale sau delicii traditionale specifice Siciliei. Cost suplimentar, se achita la destinatie: 15 euro/ persoana, autobuzul local pe Lipari.
Alege data plecarii!
Pentru moment nu avem plecari disponibile pentru acest circuit. Te rugam sa incerci mai tarziu sau sa ne contactezi telefonic.
Hotel Capo Peloro
Facilitati camere
Camerele hotelului sunt dotate cu aer conditionat, minibar si TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Fiecare camera are o baie privata cu uscator de par si set de articole de toaleta.
Facilitati hotel
Hotelul este inconjurat de 2,5 hectare de parc si dispune de piscina sezoniera exterioara, cu sezlonguri, umbrele de plaja si lounge bar. Restaurantul hotelului serveste preparate din bucataria siciliana, italiana clasica si internationala. Accesul WiFi este gratuit in intreaga proprietate.
Localizare
Hotel Capo Peloro este localizat la doar 100 de metri de plaja, in statiunea Capo Peloro, regiunea Messina. O locatie naturala unica, in partea de nord-est a Siciliei, unde Marea Ionica se intalneste cu Marea Tireniana, de unde putem explora cu usurinta cele mai importante atractii ale insulei.