Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Israel - Sf. Ecaterina - Sinai, Egipt - Boboteaza la Raul Iordan 2019

Israel

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

10 utilizatori se uita acum la aceasta oferta

Rezervari in ultimele 24 de ore: 11

De la

449 00

+ taxe 240 €

Pret pe persoana

Transport cu Avion

Data Sejur

13 ianuarie

-

20 ianuarie 2019

 ( 7 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Avion din Bucuresti

1 x Standard

Demipensiune

Transport

Plecare: duminică 13 ianuarie 2019

Bucuresti - Israel

Intoarcere: duminică 20 ianuarie 2019

Israel - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

449 €
449 €

Ianuarie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

 • Transport avion Bucuresti – Sharm el Sheikh – Bucuresti,
 • Taxe de aeroport,
 • Taxa de trecere a frontierei Eilat – Taba -35 Euro/pers. (se achita la inscriere)
 • Taxa de iesire din Egipt 10 Euro/pers. (se achita la inscriere)
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Egipt
 • Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Viza de Egipt este gratuita  si se obtine la sosirea in aeroportul din Sharm el Sheikh si este valabila doar pentu peninsula Sinai si Taba
 • Insotitor din partea agentiei  (preot, absolvent teologie sau ghid) si ghid local vorbitor de limba romana.

Pretul final nu include

 • Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achita in Israel
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali  aprox. 20 €/ persoana (se achita ghidului insotitor)
 • Alte taxe si cheltuieli personale
 • Alte mese decat cele mentionate in program
 • Bauturile la mese
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno
 • Alte obiective turistice decat cele mentionate
 • Bonusuri
 • Reduceri si suplimente
 • Bine de stiut
 • Alte informatii

Program circuit

Muntele Tabor – Cana Galileii - Nazareth – Bethleem –  Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Ierihon-  Manastirea Sf. Ecaterina

Ziua 1. Bucuresti – Sharm el Sheikh - Taba

Prezentare in Aeroportul International Otopeni pentru zborul spre Sharm el Sheikh. Dupa aterizare imbarcare in autocarul de transfer si deplasare spre Taba pentru cazare. Cazare si cina la hotel in Taba.

Ziua 2. Taba- Haifa - Nazareth

Mic dejun. Ne indreptam spre punctul de frontiera cu Israel si dupa formalitatile vamalne incepem pelerinajul in Tara Sfanta. Trecem pe langa Tel Aviv si urcam coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 3. Nazareth Taba - Cana Galileii - Muntele Tabor - Bethleem

Ne incepem ziua cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin; continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazareth, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. In cursul dupa amiezii ne indreptam spre Bethleem. Cazare si cina la hotel în Bethleem.

Ziua 4. Ierusalim: Muntele Maslinilor – Muntele Sion

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf.  Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion, unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici creștine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Facem o vizita în zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Dupa-amiaza vom merge în Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera în care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Cazare și cina la hotel în Bethleem.

Ziua 5. Hozeva - Ierusalim, Via Dolorosa

Mic dejun. Pornim catre Hozeva, unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era închinata Maicii Domnului. Astazi, însa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în manastire se afla si pestera unde a

Mic dejun. Pornim catre Hozeva, unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era închinata Maicii Domnului. Astazi, însa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare și cina la hotel în Bethleem.

Ziua 6. Bethleem – Ierihon – Taba – Sf. Ecaterina

Mic dejun. Ne indreptam catre Ierihon-cel mai vechi oras din lume, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Ne vom opri la  biserica ortodoxa-greceasca din Ierihon unde vom vedea Dudul lui Zaheu. Apoi ne indreptam spre valea Iordanului unde vom vizita locul botezului lui Iisus si vom  participa la procesiunea de sfintire a apelor oficiata de catre Patriarhul Ierusalimului. Ne indreptam apoi spre Manastirea Sf. Gherasim, locul unde Maica Domnului a poposit in drumul spre Egipt. Ne luam ramas bun de la Tara Sfanta si ne  indreptam spre Egipt. Trecem frontiera prin punctul Taba si ne continuam traseul spre Manastirea Sf. Ecaterina. Cazare si cina  la Sf. Ecaterina.

Respiram aerul racoros al noptii si pornim aproape de miezul noptii pe cararea ce duce spre varful Muntelui Sinai. Urcusul dureaza 2-3 ore, dar ne dozam puterile cu popasuri scurte si atingem varful chiar la timp pentru a vedea rasaritul de soare ce ne ofera un spectacol feeric, o proiectie cromatica a Peninsulei Sinai care-ti taie respiratia. Aici a primit Moise Tablele Legii. Coboram muntele anticipand cu emotie vizita la Manastirea Sf. Ecaterina. (Pentru acesta excursie va sfatuim sa va echipati cu haine calduroase si incaltaminte confortabila si rezistenta. Tine cont ca aceasta excursie necesita o forma fizica buna, nefiind recomandat celor cu probleme medicale sau cardiacilor).

Ziua 7. Sf. Ecaterina - Sharm el- Sheikh

Dupa micul dejun suntem nerabdatori sa  pasim in manastirea Sf Ecaterina, unde se afla Capela Rugul Aprins, considerat a fi punctul in care Moise vazuse manifestarea divinitatii descrisa in Biblie drept Rugul Aprins. La doar cativa metri de Capela dainuie si astazi planta ce era invaluita de foc atunci cand a fost zarita de catre Moise. Rugul, se pare, ar fi fost mutat la cererea Sfintei Imparatese Elena in anul 330, iar in locul lui a fost ridicata Capela. Te afli pe Pamant Sfant, asa ca, inainte de a intra, va trebui sa lasi incaltarile in prag. Manastirea Sf. Ecaterina adaposteste o colectie impresionanta de obiecte de arta religioasa, celebrele manuscrise iluminate si icoane de o valoare nepretuita. Ne deplasam catre hotelul nostru din Sharm el- Sheikh.

Ziua 8. Sharm el Sheikh – Bucuresti

Mic dejun. Ne indreptam catre Aeroportul din Sharm el- Sheikh pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul catre Bucuresti.

Inapoi sus