Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Israel - Petra - Amman - Aqaba, Zorii crestinatatii 2019

Israel

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

5 utilizatori se uita acum la aceasta oferta

Rezervari in ultimele 24 de ore: 7

De la

439 00

+ taxe 240 €

Pret pe persoana

Transport cu Avion

Data Sejur

14 martie

-

21 martie 2019

 ( 7 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Avion din Bucuresti

1 x Standard

Demipensiune

Transport

Plecare: joi 14 martie 2019

Bucuresti - Israel

Intoarcere: joi 21 martie 2019

Israel - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

439 €
775 €

Martie

Aprilie

Mai

Conditiile Ofertei

Pretul final include

 • Transport avion Bucuresti – Aqaba – Bucuresti
 • Taxe de aeroport
 • Taxe de rezervare si de viza pentru Iordania - 45 Euro/pers. (se achita la inscriere)
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din tarile trazitate
 • Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Insotitor din partea agentiei (preot, absolvent teologie sau ghid) si ghid local vorbitor de limba romana

Pretul final nu include

 • Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achita in Israel)
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali  aprox. 20 €/ persoana (se achita ghidului insotitor)
 • Alte taxe si cheltuieli personale
 • Alte mese decat cele mentionate in program
 • Bauturile la mese
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno
 • Alte obiective turistice decat cele mentionate
 • Bonusuri
 • Reduceri si suplimente
 • Bine de stiut
 • Alte informatii

Program circuit

Petra – Amman – Muntele Tabor – Cana Galileii -Capernaum -  Nazareth – Haifa – Ein Karem - Bethleem –  Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa – Ierihon-  Madaba – Muntele Nebo -  Aqaba – Wadi Rum

Ziua 1. Bucuresti – Aqaba

Prezentare in Aeroportul International Otopeni pentru zborul spre Aqaba. Dupa aterizare imbarcare in autocarul de transfer si deplasare hotelul nostru din Aqaba. Cazare si cina.

Ziua 2. Aqaba – Petra - Amman

Dimineata, devreme ne imbarcam pe ferry pentru a traversa Marea Moarta in Iordania la Aqaba. Pe malul celalalt ne asteapta alte comori care amintesc de vremuri biblice. De aici plecam spre Petra, superba capitala a regatului Nabateenilor, a carui populatie a disparut misterios. Ajungem la Centrul Turistic de unde o vom lua la pas. Vedem Mormantul Obelisc, apoi strabatem ingustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zona, Tezaurul. Se numeste asa datorita confuziei beduinilor, care credeau ca este un loc in care sunt ascunse comori. In realitate este mormantul misteriosului Rege Aretas al III-lea. Parcurgem la pas drumul de aproximativ 1 km care serpuieste prin canionul ingust la capatul caruia ni se dezvaluie templul Al-Khazneh cu fatada sa scultptata acum 2.000 de ani in stanca trandafirie, considerat una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Admiram amfiteatrul roman, Templul Leului, mormintele regale si, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriasul monument al Manastirii, care ofera, dupa spusele localnicilor, cea mai buna panorama din zona. In 1985, Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept „una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. (Recomandam sa porti încaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Dupa vizita in misteriosul oras Petra, spre seara ajungem in Amman. Pornim intr-un scurt periplu local in Amman, cu un tur panoramic al orasului, trecem pe langa Citadela, vedem teatrul antic roman. Seara cazare si cina in Amman.

Ziua 3. Amman – Muntele Tabor – Cana Galileii - Capernaum

Mic dejun. Deplasare spre granita si vom trece in Israel prin punctul de frontiera Ben She"an (Decapolis). Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţa a Mantuitorului; în biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Ne continuam programul cu o vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin, apoi cu orasul Nazareth, situat în partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat în apropierea casei acesteia din Nazareth, biserica pictata de fratii Morosanu în 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire, în incinta careia se afla grota în care Fecioara Maria a fost înstiintata de catre Arhanghelul Gavriil ca Îl va naste pe Iisus. Ne indreptam catre Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Cazare si cina la hotel în zona Tiberias/ Nazareth.

Ziua 4. Nazareth – Haifa – Ein Karem - Bethleem

Mic dejun. Plecam spre Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne oprim apoi Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.  Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”; de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5. Ierusalim: Muntele Maslinilor – Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf.  Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Facem o vizita în zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Vom intra în Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel în Bethleem.

Ziua 6. Bethleem – Ierihon – Muntele Nebo- Madaba - Aqaba

Mic dejun. Ne indreptam catre Ierihon-cel mai vechi oras din lume, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Ne vom opri la  biserica ortodoxa-greceasca din Ierihon unde vom vedea Dudul lui Zaheu. Apoi ne indreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim locul unde Maica Domnului a poposit in drumul spre Egipt. Vom intra pe teritoriul Iordaniei si ne continuam  turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. La final de program ne oprim in  Madaba  -  “Orasul Mozaicului”, unde principala atractie este Biserica Greco–Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Seara sosire si cazare in Aqaba.

Ziua 7. Wadi Rum

Mic dejun. Avem timp liber la dispozitie, pe care il putem petrece dupa bunul plac.

Va propunem, un program optionla: aventura in desertul Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii.  Locul ofera prijelul de a ne plimba prin desert cu o masina de teren si a admira peisajul selenar. La finalul periplului de doua ore, beduinii ne vor astepta cu ceai proaspat si plin de arome.

Dupa aventura in desert vom descoperi o alta latura surprinzatoare a Iordaniei -  statiunea Aqaba, aflata in insoritul golf al Marii Rosii, unde clima este tot timpul blanda. Orasul incarcat de istorie ofera o priveliste de vis, cu munti pitoresti si mare azur si imbie anual o multime de turisti. Este destinatia perfecta pentru cei dornici sa faca plaja, sa practice sporturi nautice sau sa exploreze apele Marii Rosii, populate cu sute de specii de corali, bureti si pesti multicolori. Dupa o zi plina de surprize, ne retragem la hotel pentru odihna. Cazare si cina.

Ziua 8. Aqaba – Bucuresti

Mic dejun. Ne indreptam catre Aeroportul din Sharm el- Sheikh pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul catre Bucuresti.

Inapoi sus