Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Israel-Iordania, CLUJ, 2018

Israel

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

Rezervari in ultimele 24 de ore: 8

De la

470 00

+ taxe 255 €

Pret pe persoana

Transport cu Avion

Data Sejur

06 septembrie

-

13 septembrie 2018

 ( 7 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Avion din Cluj-Napoca

1 x Standard

Demipensiune

Transport

Plecare: joi 06 septembrie 2018

Cluj-Napoca - Israel

Intoarcere: joi 13 septembrie 2018

Israel - Cluj-Napoca

Oferte Vacante Christian Tour

470 €
725 €

Septembrie

Octombrie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

 • Transport avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca
 • Taxe de aeroport
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Iordania
 • Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana

Pretul final nu include

 • Taxiul pe Muntele Tabor (10 euro/pers, se achita in Israel)
 • Taxiul la Manastirea Sf. Sava (10 euro/pers, se achita in Israel)
 • Tips & porter in valoare de 2 Euro de persoana pe zi (se achita obligatoriu catre ghidul local, in prima zi din fiecare tara, in functie de numarul de zile petrecute in tara respectiva)
 • Taxe de rezervare si de viza pentru Iordania - 45 euro/pers. (se achita la inscriere)
 • cheltuieli personale
 • Bonusuri
 • Reduceri si suplimente
 • Bine de stiut
 • Alte informatii

Program circuit

Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Ein Karem

Ziua 1, Cluj-Napoca – Tel Aviv – Haifa - Nazareth

Prezentare in Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 06.00 pentru zbor Cluj-Napoca-Tel Aviv cu compania Blue Air. Decolare la ora 08.00 din Cluj-Napoca cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 11.00 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. In orasul Haifa vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oras arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parintilor Fecioarei Maria. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2, Muntele Tabor – Cana Galileii – Capernaum – Amman

Mic dejun. Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Ne indreptam catre Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Dupa amiaza ne deplasam la Ben She"an (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 3, Amman – Petra – Amman

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul rosu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului si cea mai importanta atractie turistica. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman si facem un tur panoramic al orasului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 4, Madaba – Muntele Nebo – Ierihon

Mic dejun. Ne indreptam catre “Orasul Mozaicului” – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Deplasare spre granita si vom trece in Israel in dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume, apoi ne indreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita si noi. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea vom merge catre Manastirea „Dudul lui Zaheu”. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf.  Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6, Man. Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nasterii Domnului – Ein Karem

Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 7, Hozeva – Muntele Sion – Ein Karem

Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vietii sale Sf. Ioan Iacob Romanul si unde sunt unde sunt sfintele sale moastele. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 8, Tel-Aviv – Cluj-Napoca

Mic dejun. Ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Cluj-Napoca. Decolare la ora 12.00 din Tel-Aviv, aterizare in Cluj-Napoca la ora 15.00.

Inapoi sus