Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Grecia si Insula Corfu, 2018

Riviera Olimpului

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

Rezervari in ultimele 24 de ore: 4

De la

355 00

Pret pe persoana

Transport cu Autocar

Data Sejur

03 septembrie

-

10 septembrie 2018

 ( 7 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Autocar din Bucuresti

1 x Standard

Mic dejun/Breakfast

Transport

Plecare: luni 03 septembrie 2018

Bucuresti - Riviera Olimpului

Intoarcere: luni 10 septembrie 2018

Riviera Olimpului - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

355 €
355 €

Septembrie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

 • Transport cu autocarul climatizat, clasificat
 • 7 cazari cu mic dejun la hotel de 3*
 • Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia)
 • Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina)
 • Ferryboat Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu)
 • Ghid insotitor din partea agentiei

Pretul final nu include

 • Intrarile la obiective (aprox. 10 euro/pers, se achita in Grecia)
 • Alte taxe si cheltuieli personale
 • Bonusuri
 • Reduceri si suplimente
 • Bine de stiut
 • Alte informatii

Program circuit

Manastirea Rila – Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Complexul Meteora – Insula Corfu, Sf. Spiridon – Patras, Sf Andrei  – Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou – Insula Evia, Sf Ioan Rusu – Kato Xenia

Ziua 1, Bucuresti – Rila – Salonic (725 km)

Intalnire la ora 6.00 in Bucuresti la Autogara Centrala, Sos. Orhideelor, nr. 49, plecare la ora 6.30 pe ruta Bucuresti - Ruse - Plevna - Sofia.

Facem popas la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) - un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare la Salonic.

Ziua 2, Tur de Salonic – Man. Sf. Efrem Sirul – Kalambaka (245 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Salonic unde vom vizita Biserica Sfantul Dimitrie lzvoratorul de Mir unde se afla moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitand: Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. XV, aflat pe faleza este ultimul obiectiv pe care il vizitam in Salonic.

Ne indreptam catre Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sf. Efrem Sirul, cea prin care Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Cazare la Kalambaka.

Ziua 3, Complexul Meteora – Insula Corfu (200 km)

Mic dejun. Vizita la Manastirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 1 sau 2 manastiri in functie de program). Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Vom face un popas la atelierul de pictura al icoanelor bizantine - Zindros unde vom vedea procesul de confectionare a icoanelor. Parasim vestitul Complex Monahal de la Meteora, nu inainte de a imortaliza imaginea incredibila oferita de manastirile ,,suspendate intre cer si pamant", indreptandu-ne spre Igoumenitsa. Transfer cu feribotul in Insula Corfu. Cazare in Insula Corfu.

Ziua 4, Insula Corfu – Patras (275 km)

Mic dejun. Vizitam Catedrala Sfantul Spiridon care ii adaposteste moastele si Catedrala Mitropolitana ce adaposteste Moastele Sfintei Imparatese Teodora. Trecem in Grecia continentala si ne indreptam spre Patras. Cazare la hotel in zona Patras-Rodini.

Ziua 5, Patras – Canalul Corint – Atena (225 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Biserica Sfantului Apostol Andrei. In interiorul bisericii vom gasi moastele Sfantului Andrei (capul sfantului), cat si unei parti din crucea in forma de X, pe care acesta a fost rastignit.

Plecam spre capitala Greciei. Ne oprim la Canalul Corint, canal ce leaga Marea Ionica de Marea Egee. Continuam cu Manastirea Loutraki care adaposteste moastele Cuviosului Patapie. Sf. Patapie este cunoscut ca unul dintre sfintii tamaduitori de cancer. Cazare la Atena.

Ziua 6, Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Macri, Sf. Efrem cel Nou (150 km)

Mic dejun. Plecam spre Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele golfului Saronic, situata la aproximativ 40 de minute de capitala greceasca, cunoscuta datorita culturii de fistic dar si datorita faptului ca aici sunt moastele Sfantului Nectarie. Ne vom indrepta in cursul diminetii catre portul Pireu – de unde ne vom imbarca pe feribotul cu destinatia Insula Eghina. Odata ajunsi pe insula ne vom bucura de atmosfera insulara, apoi ne vom indrepta spre Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de pelerini anual. Aici sunt adapostite moastele Sfantul Nectarie.

La revenire spre Atena vom trece prin localitatea Nea Makri. Pe “colina neprihanitilor” din localitate este Manastirea Buna-Vestire ce adaposteste moastele Sfantului Efrem cel Nou. Cazare in Atena.

Ziua 7, Atena – Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Kato Xenia – Riviera Olimpului (375 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre localitatea Prokopi aflata in partea nordica a Insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc la Biserica Sfantul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adaposteste moaste ale Sfantului Ioan Rusu, un sfant cunoscut si iubit in intreaga lume.
Trecem cu feribotul in Glyfa si apoi facem un popas la Manastirea Kato Xenia, o frumosa manastirea de maici. Aici putem vedea o parte din Braul Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Braul este tesut din par de camila si alaturi de Acoperamant, face parte din ramasitele pamantesti ale Maicii Domnului.

Ne indreptam spre Riviera Olimpului. Facem o pauza pentru a vizita Manastirea Sfanta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana si moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica sapata in stanca, iar apoi se coboara la izvorul sfintei, care este considerat vindecator de boli de ochi. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 8, Riviera Olimpului – Bucuresti (750 km)

Mic dejun. Avand in memorie minunatele locuri din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Inapoi sus