Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Grecia - Sf. Paisie Aghioritul si Complexul Meteora 2018

Riviera Olimpului

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

5 utilizatori se uita acum la aceasta oferta

Rezervari in ultimele 24 de ore: 3

De la

155 00

Pret pe persoana

Transport cu Autocar

Data Sejur

27 septembrie

-

30 septembrie 2018

 ( 3 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Autocar din Bucuresti

1 x Standard

Mic dejun/Breakfast

Transport

Plecare: joi 27 septembrie 2018

Bucuresti - Riviera Olimpului

Intoarcere: duminică 30 septembrie 2018

Riviera Olimpului - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

155 €
155 €

Septembrie

Octombrie

Noiembrie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

  • Transport cu autocar climatizat, clasificat
  • 3 cazari cu mic dejun la hotel 2-3*
  • Ghid insotitor din partea agentiei

Pretul final nu include

  • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale)
  • Alte taxe si cheltuieli personale
  • Excursii Optionale
  • Bonusuri
  • Reduceri si suplimente
  • Bine de stiut
  • Alte informatii

Program circuit

Salonic, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Souroti, Sf. Paisie Aghioritul – Complexul Meteora – Manastirea Rila

Ziua 1, Bucuresti – Salonic (660 km)

Intalnire la ora 6.00 in Bucuresti la Autogara Centrala, Sos. Orhideelor, nr. 49, plecare la ora 6.30 pe ruta Bucuresti - Ruse - Plevna - Sofia.

Facem popas la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) - un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 2, Paralia Katerini – Complexul Meteora – Bis, Sf. Paraschevi

Mic dejun. In acesta zi va propunem o excursie optionala catre manastirile suspendate intre cer si pamant - Manastirile din Complexul Monastic Meteora si ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor. Ne indreptam catre Paralia Katerini prin defileul din Valea Tembi si facem o pauza si vizitam Manastirea Sfanta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana si moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica sapata in stanca, iar apoi se coboara la izvorul sfintei, care este considerat vindecator de boli de ochi. Cazare in zona Riviera Olimpului.

ZIUA 3, Salonic – Souroti, Man. Sf. Ioan Teologu (230 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Salonic si vom vizita Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde avem ocazia sa ne inchinam la moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos catre Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. XV, aflat pe faleza este ultimul obiectiv pe care il vizitam in turul pietonal al orasului Salonic.

Plecam spre localitatea Souroti unde se afla Manastirea Sf. Ioan Teologul. In biserica mare sunt adapostite cu mare evlavie moastele Sfantului Ioan Teologul si Sfantului Arsenie Capadocianul. Manastirea este ocrotita si de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este inmormantat in curtea manastirii. Cazare in zona Riviera Olimpului. Timp liber.

ZIUA 4, Riviera Olimpului – Bucuresti (775 km)

Mic dejun. Avand in memorie minunatele locuri din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Inapoi sus