Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Grecia - Ocrotitorii Greciei 2018

Riviera Olimpului

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

9 utilizatori se uita acum la aceasta oferta

Rezervari in ultimele 24 de ore: 8

De la

300 00

Pret pe persoana

Transport cu Autocar

Data Sejur

20 noiembrie

-

26 noiembrie 2018

 ( 6 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Autocar din Bucuresti

1 x Standard

Mic dejun/Breakfast

Transport

Plecare: marţi 20 noiembrie 2018

Bucuresti - Riviera Olimpului

Intoarcere: luni 26 noiembrie 2018

Riviera Olimpului - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

300 €
300 €

Septembrie

Octombrie

Noiembrie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

 • Transport cu autocarul climatizat, clasificat
 • 6 cazari cu mic dejun la hotel de 3*
 • Ghid insotitor din partea agentiei

Pretul final nu include

 • Intrarile la obiective (aprox. 10 euro/pers, se achita in Grecia)
 • Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia) - 5 euro/pers (se achita in Grecia)
 • Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – 20 euro/pers (se achita in Grecia)
 • Alte taxe si cheltuieli personale
 • Bonusuri
 • Reduceri si suplimente
 • Bine de stiut
 • Alte informatii

Program circuit

Manastirea Rila – Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou – Insula Evia, Sf Ioan Rusu – Complexul Meteora

Ziua 1, Bucuresti – Sofia – Rila – Sidirokastro (680 km)

Intalnire la ora 6.00 in Bucuresti la Autogara Centrala, Sos. Orhideelor, nr. 49, plecare la ora 6.30 pe ruta Bucuresti - Ruse - Plevna - Sofia.

In capitala Bulgariei facem un tur panoramic si vizitam Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup vizitam Catedrala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani).

Ne continuam drumul spre Grecia. Facem popas la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Manastirea este inchinata Sfantului Ioan de Rila († 946) - un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul al X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare la Sidirokastro/Serres.

Ziua 2, Salonic – Paralia Katerini (170 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Salonic unde vom vizita Biserica Sfantul Dimitrie lzvoratorul de Mir unde se afla moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitand: Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al orasului, ridicat in sec. XV, aflat pe faleza este ultimul obiectiv pe care il vizitam in Salonic. Ajungem in Paralia Katerini. Cazare in zona Riviera Olimpului. Timp liber.

Ziua 3, Valea Tembi - Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Atena (410 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre Valea Tembi si facem o pauza pentru a vizita Manastirea Sfanta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana si moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica sapata in stanca, iar apoi se coboara la izvorul sfintei, care este vindecator de boli de ochi.

Ne indreptam catre Glyfa de unde vom trece cu feribotul in Insula Evia. Prima oprire in Insula Evia este la Manastirea Sfantului Cuvios David, numita si “Osios David". In biserica acestei manastiri se afla atat cinstitul Cap al Sfantului David cel Batran, cat si mormantul Cuviosului Iacov Tsalikis.
Continuam calatoria spre localitatea Prokopi aflata in partea nordica a insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc la Biserica Sfantul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adaposteste mostele Sfantului Ioan Rusu, un sfant cunoscut si iubit in intreaga lume. Cazare la Atena.

Ziua 4, Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou (150 km)

Mic dejun. Ne deplasam in portul Pireu pentru imbarcare pe feribotul spre Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele golfului Saronic, situata la aproximativ 60 de minute de capitala greceasca, cunoscuta datorita culturii de fistic dar si datorita faptului ca aici sunt moastele Sfantului Nectarie. Odata ajunsi pe insula ne vom bucura de atmosfera insulara, apoi ne vom indrepta spre Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de oameni anual. Aici sunt adapostite moastele Sfantul Nectarie mare vindecator de diverse boli si facator de minuni.

Revenim in Atena si ne vom indrepta spre localitatea Nea Makri. Pe "colina neprihanitilor" din localitate este Manastirea Buna-Vestire ce adaposteste moastele Sfantului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul celor cu depresie. Ne indreptam spre Atena si facem tur de oras in care vom vedea Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Cazare la Atena.

Ziua 5, Thiva – Termopile – Kalambaka (355 km)

Mic dejun. Parasim capitala Greciei si ne indreptam catre orasul Thiva, unde se afla biserica ce adaposteste Mormantul Sfantului Apostol Luca (se afla in biserica din cimitirul orasului Thiva, vechea localitate Teba, unde sfantul a fost martirizat si inmormantat. Calatoria continua cu Termopile, unde se face un scurt popas pentru ca apoi sa ne indreptam catre Kalambaka. Vom face un popas la atelierul de pictura a icoanelor bizantine – Zindros, unde vom vedea procesul de confectionare a icoanelor. Cazare la Kalambaka.

Ziua 6, Complexul Monastic Meteora – Riviera Olimpului (185 km)

Mic dejun. Vom pleca pentru a vizita Manastirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 2 manastiri in functie de program). Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Parasim vestitul Complex de la Meteora, nu inainte de a imortaliza imaginea incredibila oferita de manastirile suspendate intre cer si pamant.

Ne indreptam apoi catre Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sf. Efrem Sirul, cea prin care Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 7, Riviera Olimpului – Bucuresti (750 km)

Mic dejun. Avand in memorie minunatele locuri din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Inapoi sus