Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Vezi informatii aici

×

Bulgaria – Domeniul regal de la Balchik, 2018

Balchik

Share

Ai gasit cel mai bun pret!

Rezervari in ultimele 24 de ore: 6

De la

90 00

Pret pe persoana

Transport cu Autocar

Data Sejur

13 octombrie

-

14 octombrie 2018

 ( 1 nopti )

Inclus in pachet

Transport cu Autocar din Bucuresti

1 x Standard

Breakfast

Transport

Plecare: sâmbătă 13 octombrie 2018

Bucuresti - Balchik

Intoarcere: duminică 14 octombrie 2018

Balchik - Bucuresti

Oferte Vacante Christian Tour

90 €
90 €

Septembrie

Octombrie

Conditiile Ofertei

Pretul final include

  • Transport cu autocarul/microbus climatizat
  • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel de 2-3*
  • Insotitor de grup din partea agentiei

Pretul final nu include

  • Intrarile la obiective (aproximativ 10 euro/pers, se achita in Bulgaria) si ghizii pentru acestea
  • Alte taxe si cheltuieli personale
  • Bonusuri
  • Reduceri si suplimente
  • Bine de stiut
  • Alte informatii

Program circuit

Manastirea Techirghiol – Cap Kaliakra – Manastirea Aladja – Balchik – Varna

Ziua 1, Bucuresti – Cap Kaliakra – Balchik (370 km)

Intalnire la ora 6.00 in Bucuresti la Terminal Memento Bus, Sos. Orhideelor, nr. 49, plecare la ora 6.30.
Primul popas il vom face la Manastirea Techirghiol unde se afla mormantul parintelui Arsenie Papacioc si izvorul Sf. Pantelimon.

De aici ne vom indrepta catre frontiera romano-bulgara, iar dupa formalitatile vamale ne vom deplasa catre Cap Kaliakra, o spectaculoasa peninsula in Marea Neagra, locul unde apele marii se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vedea vestigiile vechii cetati medievale, muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae (ocrotitorul marinarilor).

Ajungem in Balchik si vizitam la Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidentiale, o capela, constructii din pietra adusa din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare - unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint cretan. Cazare la Balchik/Varna.

Ziua 2, Balchik – Varna – Bucuresti (320 km)

Mic dejun. Vom vizita, in apropiere de statiunea Nisipurile de Aur, Manastirea Aladja, una din cele 120 manastiri din piatra situate in apropierea tarmului Marii Negre.

Dupa aceea vom merge in statiunea Constantin si Elena pentru a vedea Manastirea Constantin si Elena, unde sunt o parte din moastele Sf. Valentin.

Ne indreptam spre orasul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitana "Adormirea Maicii Domnului" (impodobita cu icoanele daruite de Tarul Rusiei Nicolae al II-lea). In jurul pranzului vom pleca spre Romania, se trece frontiera pe podul rutier Ruse-Giurgiu - Podul Prieteniei, primul pod peste Dunare, deschis la 20 iunie 1954, si proiectat de V. Andreev. Sosire in Bucuresti in functie de formalitatile vamale.

Inapoi sus