Odihna, relaxare si vindecare: Top 11 statiuni balneo din Romania!

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Romania » Odihna, relaxare si vindecare: Top 11 statiuni balneo din Romania!

Turismul balnear in Romania este extrem de apreciat si de popular. Gratie resurselor naturale existente in tara noastra, care ofera ape minerale terapeutice, ape termominerale, namoluri si turbe sau gaze mofetice, in Romania exista numeroase statiuni balneo. Scopul acestora este de a te ajuta sa iti redescoperi vitalitatea si sa atingi o stare de bine in mod natural.

Pentru ca meriti sa te relaxezi, a venit momentul sa descoperi care sunt cele mai apreciate 11 statiuni balneo Romania. Asadar, iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie!

1. Baile Olanesti, jud. Valcea. Unul dintre putinele locuri din tara unde se gasesc tratamente pentru desensibilizarea organismului la persoane care sufera de alergii, Baile Olanesti ofera si baze de tratament care functioneaza pe baza de instalatii si aparatura moderna.

2. Slanic-Moldova, jud. Bacau. Un loc de poveste, Slanic-Moldova este o statiune excelenta pentru cei care vor sa urmeze o cura de tratament si sa se bucure de frumusetea naturii.

3. Baile Tusnad, jud. Harghita. Cunoscuta drept „Perla Harghitei”, aceasta statiune beneficiaza de fenomenele vulcanice din zona, care au contribuit la crearea uneia dintre cele mai impresionante statiuni balneo Romania.

4. Amara, jud. Ialomita. Preferata de catre cei care vor sa faca tratamente cu namolurile sapropelice depuse pe fundul Lacului Amara, aceasta statiune este deosebit de accesibila din punct de vedere al pretului.

5. Sovata, jud. Mures. Desi a fost recunoscuta la nivel european inca din secolul 19, se spune ca minele de sare si apele minerale din Sovata au fost exploatate in scop curativ inca din vremea romanilor. Aici te poti bucura de odihna, relaxare si vindecare.

6. Baile Herculane, jud. Caras-Severin. Una dintre cele mai vechi statiuni balneare din toata lumea, Baile Felix ofera metode diverse de tratament, fiind o resursa terapeutica de mare valoare.

7. Baile Felix, jud. Bihor. Cu un bioclimat unic, Baile Felix sunt una dintre cele mai populare statiuni balneo de la noi tara. In plus, daca alegi sa iti petreci concediul aici, poti vizita Lacul cu Nuferi, o rezervatie naturala unica in Europa, dar si Parcul Natural Apuseni.

8. Vatra Dornei, jud. Suceava. Situata in Depresiunea Dornelor, „Perla Bucovinei” este o statiune balneo renumita atat pentru apele termale, cat si pentru peisajul mirific. Poti vizita acest loc in orice luna a anului pentru a-ti reincarca bateriile!

9. Covasna, jud. Covasna. Daca alegi sa te bucuri de tratament in Covasna, vei putea vizita obiective turistice unice la noi in tara, precum Cetatea Zanelor, Castelul Mikes sau atelierul ornat cu turta dulce. Tot aici te poti plimba cu Mocanita.

10. Baile Govora, jud. Valcea. Extrem de populara, aceasta statiune se bucura de turisti romani si internationali pe tot parcursul anului. Este singura statiune de la noi din tara cu ape minerale a caror compozitie chimica este diferita, ceea ce inseamna ca aici poti trata mai multe probleme de sanatate.

11. Balvanyos, jud. Covasna. Aceasta statiune este situata intr-un peisaj de o frumusete unica si ofera un aer ozonat, bogat in aeroioni negativi, dar si numeroase izvoare de apa minerala.

Pentru oricare dintre aceste statiuni balneo Romania, Christian Tour iti pune la dispozitie cele mai convenabile oferte de cazare. Descopera acum numeroasele oferte si bucura-te de proprietatile benefice ale unei excursii care iti va vindeca atat trupul, cat si mintea!