Zece ponturi interesante despre Israel

Prima pagină » Fără categorie » Zece ponturi interesante despre Israel

Israel, o țară cu monumente și atracții din belșug și o importanță semnificativă din punct de vedere istoric și cultural, atrage anual un număr impresionant de turiști. Când ajungi acolo, nu ai cum să nu fii uluit de acest tărâm religios și vei simți și tu că melegurile au cu adevărat ceva aparte. Dacă te-ai întrebat întotdeauna ce face această țară specială, iată zece ponturi care transformă Israelul într-un loc unic.

  1. Israelul are mai multe muzee pe cap de locuitor decât orice altă țară.
  2. În Marea Moartă este cel mai jos punct al Pământului, la peste 400 de metri sub nivelul mării.
  3. Pentru că în partea de nord se află munții iar în sud deșertul, aceasta este singura țară în care poate să ningă și să fie căldură toridă în același timp.
  4. Israelul este singura țară din Orientul Mijlociu cu un regim politic democrat liberal.
  5. Aproape o treime din israelieni fac muncă de voluntariat.
  6. Israelul are două limbi oficiale: ebraica și araba.
  7. Aici găsești cel mai mare procent de persoane cu studii universitare din lume.
  8. Bancnotele israeliene au inscripționate informațiile și în limbajul braille, pentru a putea fi folosite și de nevăzători.
  9. Israelienii au făcut progrese tehnologice uriașe: telefonul mobil, mesageria vocală precum și primul antivirus au fost inventate în Israel.
  10. Israel este, de asemenea, singura țară din Orientul Mijlociu în care este încurajată presa liberă și independentă.

Oferta Christian Tour

Christian Tour îți recomandă un pelerinaj Israel – Iordania, la prețuri începând de la 395 de euro de persoană. Beneficiezi de bilet de avion București – Tel Aviv – București, șase cazări cu mic dejun și șase cine în hoteluri de trei stele, transport cu autocarul pentru efectuarea programului, ghid local vorbitor de limba română și preot.

De Teodora Lozan