Un weekend prelungit in Bruxelles cu ciocolata belgiana, fructe de mare si multa arta

Prima pagină » Fără categorie » Un weekend prelungit in Bruxelles cu ciocolata belgiana, fructe de mare si multa arta

Capitala Belgiei este un loc cosmopolit din Europa, unde amestecul de culturi se simte atat la nivelul strazii, cat si în nemumăratele evenimete culturale care se desfășoară zi de zi. Bruxelles este cosmopolit datorită varietății de restaurante, cluburi, cafenele și magazine cu de toate, aflate la orice colț de stradă, tradiționale sau grecești, asiatice și arăbești. Aici poți învăța cu succes arta de a trăi bine și în același timp foarte frumos.

foto: www.clarks.com

 Dacă poposiți la Bruxelles pentru mai multă vreme este bine să gustați din toate aceste frumuseți inedite care aduc unui turist foarte multe bucurii. În cazul în care vă gândiți să mergeți numai pentru un weekend prelungit, atunci încercați să vă oferiți plăcerea de a savura mai ales mâncărurile tradiționale belgiene care sunt extrem de fine și în acelși timp foarte savuroase:

Preparatele din scoici, cele mai cautate pentru ca sunt foarte proaspete si gatite dupa retete foarte vechi, traditionale, numai cu ingrediente naturale.

Ciocolata belgiana home-made pe care o poti gasi in toate magazinele de suveniruri este extrem de buna. Printre cele mai apreciate se numara cea cu sampanie, extrem de cautata mai ales de femei…

Gauffreurile, un fel de clatita, care la un moment dat se gasea si in restaurantele romanesti, cu gust vanilat si un aluat foarte pufos, sunt excelente ca desert.

Cornurile cu salata de creveti alcatuiesc un mic dejun sanatos si gustos, pe care il poti servi la hotel sau in diferite restaurante care ofera cornuri imense umplute cu salate din fructe de mare si legume foarte proaspete.

Berea belgiana in variante nenumarate, din care poti alege orice crezi ca se potriveste gusturilor tale. Cea mai buna este cea nefiltrata sau cea cu aroma de lamaie.

 Piata Grand Place si Muzeul Benzilor Desenate, cele mai vizitate de turisti

 Ca sa punctezi cele mai frumoase obiective turistice ale orasului Bruxelles, este bine sa ai la dispozitie macar doua zile. Pietele vechi sunt adevarate bijuterii de arhitectura, pastrate in timp, iar cartirele noi cu zgarie-nori sunt extrem de intresante. Poti vizita Muzeul Belgian de Benzi Desenate, Muzeul Regal de Arte Frumoase sau Grand Place, principala atractie a turistilor, o piata despre care se spune ca ar fi cea mai frumoasa din Europa. La fel de frumoasa este si Piata Grand Sablon, strajuita de biserica Notre-Dame au Sablon, construita in stil gotic, deosebit de atragatoare. Aici te vei putea delecta cu o piata de antichitati si lucruri vintage, de unde poti achizitiona nenumarate suveniruri pentru tine sau prieteni dragi.

Oferta Christian Tour

Circuit Franta Begia

Servicii incluse Bilet de avion Bucureşti- Munchen si Bruxelles- Bucureşti zbor Tarom. Compania aeriană poate modifica orarul de zbor, cu respectarea termenelor de notificare.
• transp. autocar min. 2*, exceptie ziua 4 (cu transp. public)
• 6 cazări cu mic dejun la hoteluri IBIS 2*+ (sau similar)
• ghid însoţitor din partea agenţiei in primele 6 zile (dupa intalnirea cu acesta in Munchen), apoi asistenţă turistica.

Pret 465 euro.