Revelion în Croația

Prima pagină » Fără categorie » Revelion în Croația

Croația are o linie costală care se întinde pe mii de kilometri și peste 100 de insule cu climă temperat mediteraneană.  Pentru cei mai mulți turiști din Europa sau de pe alte continete, Croația a devenit o destinație de-a dreptul irezistibilă.

Aceștia nu ar trebui să ocolească orașele cu aer venețian, lanțurile de munți stâncoși cu peisaje pitorești și Istria Continentală unde mâncarea este delicioasă, vinurile de calitate, foarte aromate și rafinate care pot aminti chiar și de Toscana. Dacă ne raportăm la relief, Croația este formată din regiunea costală, regiunea muntoasă și regiunea panonică.
Regiunea Slavonia din estul țării se remarcă prin orașul Osijek de pe malul râului. Cele mai frumoase aici sunt podgoriile și castelele, un rai pentru cei care adoră mâncarea foarte bună și mai ales pentru cei care adoră să se relaxeze vizitând castele. Turiștii care adoră aventura au ocazia să practice ciclismul, drumețiile și alpinismul, precum și multe alte sporturi extreme.

Opatija este o stațiune populară atât vara, cât și iarna, din Croația, în Istria de nord-est, aproape de portul Rijeka și la 84 km sud-est de Trieste cu trenul. Este situată în golful Kvarner la adăpostul munților Učka (Monte Maggiore, în vârful Vojak aceștia ating 1401 m), înconjurat de păduri frumoase de laur.

Turiștii care doresc să petreacă un Revelion de neuitat se pot opri în vechea abație, San Giacomo della Priluca, din care derivă și numele locului,. Aceasta  a fost transformată într-o vilă. Întreaga coastă maritimă la nord și la sud de Opatija este stâncoasă și pitorească, iar cele mai frumoase sunt micile stațiunituristice de iarnă. Acestea atrag turiștii ca un magnet, pentru că aici ai ocazia să găsești liniștea și relaxarea pentru un concediu de vis.

Mâncarea tradițională de Crăciun în Croația

Croaţilor le place să mănânce, în special în sezonul sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou. Mesele lor sunt pline cu specialităţi cărora este greu să le rezişti.

În nordul Croaţiei, curcanul cu găluşte şi o prăjitură cu brânză numită strukli sunt preferate în timpul sărbătorilor, în timp ce în sud, prosciutto (şuncă afumată) şi brânza făcută în casă sau gogoşile dulci numite fritule sunt delicatesele de sărbători. Vinul este pe meniul de sărbători în toată Croaţia.
În timpul sezonului Crăciunului, bucătăria croată tinde să fie bogată în reţete tradiţionale care sunt în ton cu tradiţiile şi credinţele religioase.
Dalmaţienii prepară în mod tradiţional o tocană de cod uscat, împreună cu pâine coaptă în casă.
Prânzul de Crăciun în nordul Croaţiei constă din trei feluri de mâncare: primul este un aperitiv rece cu şuncă feliată şi brânză făcută acasă, servite cu diferite salate şi condimente. Urmează o supă cu tăiţei, apoi friptură de porc, de curcan sau de gâscă, servite cu cartofi. La sfârşitul prânzului, familia savurează orahnjaca, o prăjitură bogată cu nucă, sau kuglof, o prăjitură rotundă cu ciocolată.

Oferta Christian Tour Revelion Croația
Revelion 2013 în Croația de la 409 euro de persoană, transport cu autocarul din Craiova, cazare în hoteluri de 2* și 4*, cu mic dejun inclus, 6 nopți de cazare, cina de Revelion și ghid însoțitor  din partea agenției pe traseu. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99
M.R.