Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Paris

Prima pagină » Fără categorie » Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Paris

Tradiția piețelor de Crăciun de la Paris, datează din secolul 14 si de atunci au facut istorie. Azi printre cele mai minunate târguri de la Paris fac furori, iar turiștii vizitează iarna această urbe pentru a se delecta cu shopping de suveniruri și dulciuri pentru sărbători.

Orașul luminilor este presărat la sfârsâșit de an, de la un capat la altul cu târguri de Crăciun. Astfel, din Saint-Germain- des- Pres și până la fermecătorul ținut Disneyland, toate aceste piețe de Crăciun  reușesc să aducă un plus de farmec sărbătorilor de iarnă, într-un Paris împodobit cu lumini și ghirlande. Toate aceste evenimente unde shopping-ul se află la cote maxime, din data de 1 decembrie și până pe data de trei ianuarie, aduc cele mai fascinante produse de sezon, de la preparate culinare tradiționale, la ornamente și accesorii colorate.

Atmosfera de sărbătoare este amplificată în capitala Franței de târgurile de Crăciun, evident nelipsite din marile orașe la final de noiembrie și în decembrie. Cel mai vast este târgul de pe Champs Elysees, care pornește de la rondul Champs Elysees-Clemenceau și se întinde până la Place de la Concorde ( Metro Concorde). Unul din boutique-urile renumite, unde se vând cele mai multe bunătăți specifice Crăciunului este Maison de l’Alsace, aflat pe același bulevard, la numărul 39. În celelalte cartiere ale orașului sunt inaugurate piețele L’Arche de Noel a la Defense, Place Saint Sulpice sau Place Saint Germain des Pres. Una dintre cele mai frumoase este Piața de Crăciun Disney Village, unde sărbătorile devin parcă desprinse din povești, un loc ce se adresează mai ales copiilor. Pentru turiștii sofisticați, care doresc să se bucure de farmecul sărbătorilor cheltuind bani mulți pe cadouri scumpe, cel mai potrivit este târgul Lille, care abundă în magazine cu produse handmade și prezența unor piese vestimentare ale caselor de modă celebre. Nu trebuie ocolite nici târgurile specializate pe delicatese franțuzești, ca Metro Montparnasse Binevenue, din fața stației de metrou Montparnasse, sau târgul amplasat în cartierul Montmartre, lângă Metro Abbesses, unde sunt expuse spre vânzare antichități prețioase.

Oferta de vacanță Paris

 

Paris cu autocarul, de la 389 de euro pentru o persoană, cazare în hoteluri de trei stele, sapte nopți, cu mic dejun inclus, data plecării 27.08.2013, data întorcerii 3.09.2013. Avețti parte de ghid însoțitor din partea agenției pe traseu, mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel: 021. 270.99

Mădălina Răcorean