Iasi, Romania

Top 5 cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Iași

Prima pagină » Vacante in Romania » Top 5 cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Iași
Iasi, Romania

Iasi, Romania

România are numeroase orașe care impresionează prin istorie, cultură, obiceiuri și locuri deosebite. Printre orașele de poveste pe care le poți vizita în țara noastră, dacă nu ai avut deja  norocul să te naști acolo, se află Iași. Acest oraș îmbină într-un mod armonios elementele moderne cu cele care amintesc de vremurile de altădată. Dacă ești pregătit să pornești într-o călătorie în timp, atunci orașul Iași este locul potrivit pentru aceasta.

  1. Palatul Culturii

Inaugurat pe 11 octombrie 1925, Palatul Culturii este absolut impresionant și se numără printre cele mai importante atracții turistice din Iași. Acesta a fost ridicat pe ruinele unei vechi cetățești domnești, iar construcția lui a durat nu mai puțin de două decenii. Proiectul inițial prevedea 365 de camere, corespunzătoare fiecărei zile a anului, însă au putut fi realizate doar 298 de camere.

În perioada respectivă, palatul era una dintre puținele clădiri din țară care erau dotate cu iluminat electric, ventilație și termostate. Aflat inițial sub numele de Palat Administrativ și de Justiție, acesta a preluat numele de Palatul Culturii în anul 1954, iar în prezent are și funcție de centru muzeal.

Poți vizita aici Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Arheologic de sit din Cucuteni, precum și biblioteca unde vei găsi cărți extrem de valoroase.

Sursa: YouTube, aerofilm.ro

  1. Muzeul Unirii

Acest loc este ca o călătorie în timp pentru pasionații de istorie. Amenajat în Casa Catargiu, care a aparținut mai multor familii de boieri moldoveni, printre care și logofătul Costache Catargiu, muzeul a fost deschis pentru public în anul 1959.

Vei fi fascinat să afli că această clădire a fost, vreme de 4 ani, casa primului domnitor al Principatelor Unite, Alexandu Ioan Cuza. Zeci de ani mai târziu, în perioada 1916-1919, a devenit reședința regelui Ferdinand.

Ia-ți tot timpul necesar pentru a putea admira în liniște piesele de istorie care evocă Revoluția de la 1848 și Unirea Moldovei cu Țara Românească din 1859, documentele, elementele de decorație interioară, piesele de mobilier și alte obiecte care au aparținut lui Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri și altor personalități ale epocii.

  1. Grădina Botanică

Te vei simți mândru să afli că Grădina Botanică din Iași este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari astfel de grădini din lume. Frumusețea sa este incontestabilă și se regăsește în fiecare petic de pământ, care poartă drept bijuterii specii deosebite de plante.

Aceasta este împărțită în mai multe sectoare, iar noi te sfătuim să îți faci timp pentru a te plimba prin fiecare dintre ele. Nu trebuie să ratezi, mai ales, Sectorul Sere, unde vei găsi 12 compartimente cu plante mediteraneene, tropicale, subtropicale sau flori ornamentale de o frumusețe răpitoare.

Lasă-te, de asemenea, captiv romantismului care plutește pretutindeni în Sectorul Rozariu. Aici vei admira cele 800 de soiuri de trandafiri nobili și te vei simți îmbătat de parfumul lor prețios.

Sursa: YouTube, Alex Ursake

  1. Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Iași este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din România. Lucrările de construcție au început în anul 1883, la porunca domnitorului Mihail Sturza, finalizându-se în 1887.

Pregătește-te să fii impresionat de ornamentele bogate din interior și din exterior, precum și de pictura sa deosebită, realizată de Gheorghe Tattarescu, un celebru pictor al acelor vremuri.

Aici se află moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost aduse de la Constantinopol în anul 1641, când i-au fost dăruite domnitorului moldovean Vasile Lupu, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat patriarhului Constantinopolului.

  1. Complexul Comercial Palas

Situat în centrul istoric, la doar câțiva pași de Palatul Culturii, complexul este considerat a fi un ”oraș în inima orașului”. Acesta pune la dispoziție numeroase spații comerciale, hoteluri, clădiri de birouri, apartamente, parcări subterane și locuri de distracție.

Datorită unicității de care dă dovată, Complexul Comercial Palas a fost desemnat ”Building of the year” în Europa de Est, dar și ”Retail development of the year”. Pentru realizarea sa s-au investit 265 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare investiție realizată vreodată în nord-estul țării.

Vrem să îți facem vacanța mai frumoasă, așa că te invităm pe helloromania.eu să profiți de ofertele de cazare pentru orașul Iași!

Autor: Nicoleta Ungureanu