Sibiu, Centrul Vechi

La pas prin România: Un scurt popas în Sibiul de poveste

Prima pagină » Vacante in Romania » La pas prin România: Un scurt popas în Sibiul de poveste

Avem numeroase motive să ne iubim țara și să fim mândri de ea. Indiferent de țările pe care le-am vizitat de-a lungul timpului, nu întâlnim nicăieri un sentiment mai frumos ca acela de a călători ”la tine acasă”, respirând aerul curat de pe plaiurile mioritice, admirând peisajele munților semeți, fredonând în șoaptă melodii lasate în dar de la strămoșii noștri dragi.

 

Sibiu, Centrul Vechi

Sibiu, Centrul Vechi

Unul dintre orașele care fac să ne tresalte inima de bucurie este Sibiu, probabil cel mai înfloritor oraș al Transilvaniei. Nu există român al cărui drum să nu îl fi dus măcar o dată aici, iar dacă, totuși, te numeri printre cei care încă nu au admirat cu proprii ochi acest loc de poveste, ar trebui numaidecât să îți planuiești o vacanță. Ar fi și păcat să nu o faci, pentru că pe HelloRomania găsești prețuri extrem de mici la cazare.

Motivele pentru care Sibiu poate fi considerat fără dar și poate un loc de poveste sunt nenumărate, însă, noi îți vom prezenta doar o parte dintre ele.

Iată, așadar, de ce Sibiul transformă orice popas într-o călătorie extraordinară în timp:

Străzi medievale întortocheate și clădiri impozante

            Dacă este în România un oraș care reușește să te umple de o atmosferă boemă și să te facă să uiți de ceas, acesta este, cu siguranță, Sibiu. Te vei pierde ore întregi pe străzile sale medievale întortocheate, însă asta nu te va supăra absolut deloc. Vei avea timp să admiri în voie clădirile vechi impresionante  sau, din contră, căsuțele mici și colorate care par că te urmăresc la orice pas.

Piațetele largi,  turnurile istorice de supraveghere sau zidurile de apărare te vor face să te simți teleportat într-un alt secol. Experiența îți va plăcea la nebunie și vei fi tentat să îți plănuiești următoarea escapadă aici chiar înainte de a o termina pe aceasta.

Sibiu - Aerial view

Sibiu – Aerial view

Centrul vechi, locul unde romantismul și liniștea sunt la ele acasă

            Dacă ai nevoie de un popas în care să te deconectezi complet de la aglomerație și goana de zi cu zi, atunci centrul vechi al Sibiului va fi ca un izvor de fericire pentru tine. Vedeta acestei părți a orașului este Turnul Sfatului, al cărui nume provine de la funcția de apărare asupra porții de intrare în incinta situată în imediata apropiere a clădirii ce adăpostea primăria Sibiului.

De asemenea, un alt simbol important al orașului este Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România. Cea mai populară legendă a acestui loc este aceea potrivit căreia dacă cineva rostește o minciună pe pod, acesta se va prăbuși.

 

Piata Mare, Sibiu

Piata Mare, Sibiu

Pe urmele nobilimii, la cel mai vechi muzeu din România

În Piața Mare a Sibiului vei avea ocazia să treci de porțile mari de lemn din stejar ale Palatului Brukenthal și să pășești cu entuziasm pe urmele nobilimii care se aduna aici periodic la baluri, pentru a petrece.Vei putea admira colecția impresionantă de tablouri expuse pe pereții camerelor.

Palatul este considerat astăzi cel mai vechi muzeu din România, ridicat în perioada 1778 – 1785 de către baronul Samuel de Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei pentru o perioadă de 10 ani.

Construit în stilul palatelor vieneze, acesta nu a suferit nicio modificare în timp, iar astăzi găzduiește Galeria de Artă Europeană, la toate cele patru niveluri ale sale.

Te-am convins că Sibiul merită să fie numit un oraș de poveste? Sunt atât de multe atracții pe care vrem să îți lăsăm bucuria de a le descoperi și singur!

Plănuiește-ți acum o vacanță aici și vino să descoperi tot ceea ce mai are acesta de oferit. Intră pe helloromania.eu și alege-ți cazarea ideală la cele mai mici prețuri.

 

Autor articol: Nicoleta Ungureanu