Panorama Borsa, Maramures, Romania

Descoperă Borșa, comoara neprețuită a Maramureșului

Prima pagină » Vacante in Romania » Descoperă Borșa, comoara neprețuită a Maramureșului
Panorama Borsa, Maramures, Romania

Panorama Borsa, Maramures, Romania

Maramureșul este extrem de apreciat de către cei care doresc să se reîntoarcă la valorile tradiționale românești și să petreacă timp descoperind frumusețea tradițiilor și a obieceiurilor rămase neatinse de zeci de ani.

Una dintre comorile de neprețuit ale Maramureșului este localitatea Borșa, locul ideal pentru a-ți începe aventura pe aceste plaiuri desprinse din povești. Vei putea admira în voie rezervații naturale cu văi impresionante, cascade, monumente inedite ale naturii și peisaje care îți taie răsuflarea.

Iată care sunt principalele atracții turistice din pitoreasca zonă a Borșei:

Cascada Cailor

Această cascadă oferă cea mai înaltă cădere de apă din țară și, de asemenea, una dintre cele mai spectaculoase. Având o înălțime de 80 de metri, repartizată pe mai multe trepte, Cascada Cailor este absolut unică în România.

Turiștii vin aici nu numai pentru a admira frumusețea sa și a împrejurimilor sale, ci și împinși de curiozitatea de a explora locul cu una dintre cele mai interesante și mai misterioase legende de pe plaiurile maramureșene. Se spune că numele său provine de la o întâmplare care a avut loc aici cu mult timp în urmă.

O turmă de cai a fost încolțită în timpul unei furtuni de către un urs pe marginea platoului de unde se formează cascada. Din cauza sperieturii, aceștia s-au aruncat în gol de lângă cascadă și au murit.

https://www.youtube.com/watch?v=Xk6HcLOxXUw

Sursa Youtube:  DIDEA FILM

Mănăstirile unice în România

            În Borșa, după anul 1989, s-au ridicat mai multe mănăstiri. Una dintre ele este cea din pasul Prislop, denumită ”Sfânta Treime”.  Construcțiile la acest lăcaș de cult au început în anul 2.000, fiind ridicată în memoria celor peste 3.500 de oameni de diverse naționalități, căzuți în cele două războaie mondiale și îngropați în cimitirul militar de aici.

În timpul săpăturilor efectuate pentru construcția mănăstirii au fost descoperite mai multe morminte, care acum sunt marcate cu cruci de lemn.

O altă mănăstire impresionantă este ”Sf. Ierarh Nicolae”, ridicată în anul 2001, lângă pârtia de schi a lui Danci Pricop.

Vino și tu aici și descoperă toate mănăstirile unice din localitatea Borșa.

Singurul muzeu din localitate – Muzeul Rădăcinilor

            Situat în localitatea permanentă a lui Ștefan Grec-Iepure, Muzeul Rădăcinilor expune nu doar rădăcini cu forme ciudate, ci și alte obiecte stranii, precum lămpi de mină, bani vechi, ouă de păsări sau obiecte militare din cele două războaie.

Acestea sunt doar câteva din atracțiile turistice ale localității Borșa, așa că planifică-ți cât mai curând o vacanță aici și explorează în întregime frumusețea pitorească a acestui loc. Găsești cele mai bune prețuri de cazare pe helloromania.eu!

Autor: Nicoleta Ungureanu