Băile Felix, stațiunea cu obiective turistice unice în Europa

Prima pagină » Vacante in Romania » Băile Felix, stațiunea cu obiective turistice unice în Europa
Baile Felix, Romania_Thermal Aquapark

Baile Felix, Romania_Thermal Aquapark

România noastră dragă este extrem de ofertantă din punct de vedere turistic, având numeroase destinații de vis, care ne aduc experiențe complet diferite. Iubim lucrurile pe care ni le oferă, de la romantismul din Delta Dunării, până la distracția de pe litoralul românesc sau aventura din munții de o frumusețe deosebită.

Printre destinațiile unice pe care le putem vizita în țara noastră se numără și stațiunea Băile Felix, aflată în comuna Sânmartin din Județul Bihor. Aceasta este renumită în special pentru apele sale cu proprietăți curative, însă noi îți vom vorbi astăzi despre toate frumusețile sale mai puțin cunoscute.

Iată care sunt principalele obiective din Băile Felix:

Lacul cu nuferi

Această destinație este învăluită în mister, deoarece nimeni nu își poate explica dezvoltarea nuferilor aici. Se presupune că semințele florilor au fost aduse la Băile Felix de către păsări călătoare, astfel explicându-se și diversitatea speciilor de nuferi care oferă un peisaj desprins parcă dintr-o pictură în ulei

Nuferii Nimphae Lotus Thermalis sunt de culoare albă și își întind petalele într-un mod absolut perfect pe suprafața apei. De asemenea, nuferii Nelumbo Lucifera nu se lasă nici ei mai prejos, etalându-și petalele mari și roz, cu frunze care se ridică cu până la 20 de centrimetri deasupra apei.

Apa lacului, care păstrează constant o temperatură de 30 de grade Celsius, găzduiește o specie de pești care a supraviețuit erei glaciare, numită Melanopsis Parreyssi.

Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita lacul este iunie – august, atunci când înfloresc lotușii. Îți recomandăm să planifici o călătorie aici în această perioadă și să te pregătești să fii întâmpinat de o frumusețe unică.

Biserica cu Lună

Cunoscută și sub numele de Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Biserica cu Lună a fost construită între anii 1784 – 1790.

Câțiva ani mai târziu, în 1793, este instalat ceasul alcătuit dintr-o jumătate aurie și una neagră, acesta fiind un mecanism unic în Europa datorită faptului că se deplasează după mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului.

Avenul de la Betfia

Această peșteră, situată în versantul de sud-vest al Dealului Șomleu, mai este cunoscută și sub numele de ”Craterul de la Betfia”. Ea are două intrări care au fost deschise prin dinamitare în anii 1989 și 1957. Cea principală este reprezentată printr-o arcadă de o frumusețe deosebită, formată dintr-un puț de 54 de metri adâncime.

Mai multe evenimente stranii au avut loc aici de-a lungul timpului. De exemplu, în anul 1990, speologii Dan Pitic, Kemecsek si Chis Dorel (Speo Club Cristal), au organizat un salvaspeo kanin, după ce au găsit un câine perfect sănătos pe fundul avenului. Cățelul a fost botezat Crater.

Vizitează și tu stațiunea Băile Felix și descoperă locurile învăluite în mister. Intră pe helloromania.eu si alege-ti locul de cazare ideal, la cel mai mic preț!

Autor: Nicoleta Ungureanu