Vacanță plină de aventuri în Mauritius

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Vacanță plină de aventuri în Mauritius

Sunt atât de multe locuri în lume, cu povești și culturi distincte, care merită să fie văzute măcar o dată în viață. O destinație cu adevărat spectaculoasă și atractivă este țara insulară din sud-vestul Oceanului Indian – Mariutius.

O călătorie în Mauritius, pe lângă relaxarea care intră în pachetul standard al oricărei vacanțe, ca orice destinație turistică care se respectă, îți va contura în fața ochilor, un tablou de o frumusețe răpitoare, cu orizonturi mărginite de apele cristaline și turcoaz ale oceanului, o vegetație luxuriantă și formațiuni muntoase spectaculoase.

Dacă iubești alpinismul, urcă pe gigantica rocă Le Morne Brabant, ce veghează falnic asupra peninsulei cu același nume. Urcarea se face destul de facil pornindu-se pe o potecă șerpuită, iar premiul îndrăznelii tale de a sfida altitudinea va fi aerul curat și panoramele pardisiace cu Oceanul Indian și recifuri de corali. La finalul celor 500 m pe care îi ai de urcat vei găsi și o cruce mare, dedicată unui grup de sclavi evadați, despre care se spune că s-ar fi aruncat de pe această stâncă muntoasă la începutul secolului al XIX-lea, temându-se că vor fi prinși. În realitate, soldații care porniseră în căutarea lor, vroiau să-i anunțe că sclavia fusese abolită, iar ei își recăpătaseră libertatea.

Pornește în ritm electrizant cu bicicleta într-un circuit montan pe Chamarel și descoperă un cătun bine ascuns privirilor, înconjurat de păduri sălbatice. Pe parcursul traseului vei descoperi minunata Cascada Chamarel, cu a sa spumoasă perdea de apă ce curge permanent spre deliciul vegetației luxuriante. Regiunea a căpătat notorietate printre turiști grație suflului tineresc, mâncării excepționale, deliciosului rom pe care ți-l recomandăm musai, dar și pentru că aici se pot face tururi montane cu biciclete electrice (contracost bineînțeles).

După ce ți-ai savurat cafeaua următoarea ta oprire ar trebui să fie la Terres de Sept Couleurs (Cele 7 Pământuri Colorate), o panoramă unică a unor coline înalte înconjurate de păduri luxuriante și populate cu Aldabra, o specie rară de broaște țestoase gigantice. Înainte a merge spre coastă pentru a explora satul Baie du Cap, vizitează o veche fabrică de zahăr, La Vieille Cheminee. Se pot vizita și uimitoarele case care au deținut plantațiile cu multă vreme în urmă. Turul cu bicicleta electrică se încheie în Bel Ombre.

Ajuns înapoi pe coastă, oprește-te în Grande Riviere Noire și închiriază un seakart, o combinație între un jet-ski și o barcă pneumatică, în care pot urca două persoane. Te vei distra spărgând valurile cu viteză. Dacă privești spre est, vei descoperi una dintre cele mai atractive panorame cu Le Rampart.

Ai vrea să înveți să faci surf? Atunci Mauritius este locul potrivit pentru a învăța cum să cucerești valurile. În partea sudică a peninsulei Le Morne există zone pentru începători, unde poți lua cursuri de surf de la unii dintre cei mai buni surferi.

Iar dacă vrei să rămâi mut de uimire în totalitate te invităm la un zbor cu elicopterul, pentru a surprinde imaginea completă a fantasticului Mauritius. Piloții te vor purta la altitudinea potrivită pentru a surprinde cât mai bine recifurile de corali din apele cristaline ale oceanului, iar pe traseu vei fi “față-n față”cu stânca ce înfățișează un cap de om, ce se înalță semeț pe muntele Pieter Both.

Oferă-ți o vacanță inedită și plină de aventură în Mauritius! Vezi cele mai bune oferte AICI.

Autor: Loredana Ciubuc