Cappadocia – „Cele 40 de legi ale iubirii”

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Turcia » Cappadocia – „Cele 40 de legi ale iubirii”

Una dintre atracțiile principale din Turcia centrală este Cappadocia, cunoscută pentru relieful stâncos și pentru formațiuniile ciudate, dar extrem de frumoase totodată, ce se întinde pe o distanță de 800 de kilometri pătrați. Formațiunile au apărut prin eroziune timp de secole de ani, iar aceste reliefuri ascund poveștile civilizațiilor străvechi, având o mare pondere religioasă.

Pe la începutul secolelor, Cappadocia a fost refugiul tuturor creștinilor care se ascundeau de persecuțiile romane. Până în secolul al patrulea deja s-a format o comunitate monahală în centrul său, iarn timp, s-au clădit cămine și s-au ridicat biserici.

Regiunea din estul Anatoliei își poartă numele de la cappadocieni, care s-au stabilit aici în jurul anului 700, înaintea erei noastre. Situată pe marginea râului Kzlrmak, Cappadocia poartă marca a mai multor civilizații antice care au intrat în contact aici. Partea din sud are o populație densă, fiind considerată inima regiunii, cu toate că este oaercum izolată în colțul sud-vestic.

Aici poți admira stâncile roșii și depozitele de sare ce datează din epoca miocenului, câmpiile înalte ale Bozok Yaylas, pășunile de la Uzun Yayla, dar și cultura și civilizația populației din orașele precum Avanos și Nevsehir. Nu degeaba aceast parc național a devenit patrimoniu UNESCO din 1985.

Antalya este una dintre cele mai populare destinații de vacanță ale Turciei, cu un renume care străbate întreaga lume datorită numeroaselor obiective turistice interesante și a atracțiilor naturale excepționale, în frunte cu plajele sale spectaculoase, cu nisip alb și ape turcoaz. Situată la poalele Munților Taurus, pe coasta Mediteranei, Antalya are câte ceva pentru fiecare călător, fie că este vorba de situri istorice, peșteri misterioase sau doar un loc liniștit unde să te relaxezi, așa cum este portul vechi.

OFERTA CHRISTIAN TOUR | Cappadocia – „Cele 40 de legi ale iubirii”

Plecări din toată țara în luna 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 de la DOAR 𝟐𝟔𝟓€/𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆!

Itinerariu

Bucuresti – Antalya – Konya – Nevsehir – Göreme – Avanos – Uchisar  Nevsehir – Antalya (Excursie la cascada Karpuzkaldiran și shopping de voie) – Manvagat Boat Tour

Te așteptăm într-o călătorie magică de 8 zile! 𝐈̂𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐢𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐢 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐞:

  • 7 nopți de cazare la hotel de 4 si 5 *
  • Mic dejun inclus
  • Transport avion Bucuresti-Antalya-Bucuresti
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport
  • Taxe de aeroport

Hai să descoperi una dintre cele mai fascinante regiuni din lume, cu orașe subterane, vestigii proto-creștine, peisaje ireale, dar și ruine antice, romane, frumuseţi și capodopere arhitecturale de pe vremea Bizanţului.

Vezi aici OFERTA NOASTRĂ!