Spania, cea mai COOL destinație în 2017

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Spania, cea mai COOL destinație în 2017

În 2017 Spania este cea mai COOL destinație! Peisaje de vis, păduri cu parfum de fructe tropicale, golfuri ascunse, apusuri spectaculoase, parcuri de distracție și atracții arhitecturale încărcate cu secretele altor vremuri sunt doar câteva din ingredientele necesare unei vacanțe de vis. Iată un top al destinațiilor spaniole pe care nu trebuie să le ratezi:

GRAN CANARIA

Dacă vrei să te bucuri de soare pe o plajă liniștită, de distracţie într-o staţiune gălăgioasă sau de locuri pline de mister, Gran Canaria îți va dovedi că vara nu se termină niciodată.

Insula deține aproximativ 160 de plaje, cele mai îndrăgite fiind Maspalomas şi Playa del Ingles. Cu nisip fin auriu și lungi de câțiva kilometri, plajele sunt străjuite de hoteluri, restaurante și cluburi. Dacă ești iubitor al sporturilor nautice vei îndrăgi cu siguranță plaja Puerto Rico.

Sursa: YouTube, Stefan Zimmermann

Aventurează-te în cel mai important oraș al insulei: Las Palmas. Străduțe întortocheate, clădirile cu balcoane sculptate în lemn, palatele în stil renascentist sau baroc îți vor încânta privirea, în acest oraș vechi de peste 500 de ani.

În sudul insulei vei găsi atracţii pentru toate gusturile în renumitul parc de distracţii din “Lumea vacanței”: Roller Coster, Corabia Piraților, Sky Drop pentru adulți, plimbări cu ponei, piscine cu mingi și carusel pentru cei mici.

Sursa: YouTube, Top World

Îţi lua o zi întreagă să explorezi toate atracțiile din Palmitos Park, însă va merita din plin. Specii diferite de animale, vietăți marine, peste 1500 de zburătoare exotice și aproximativ 1000 de soiuri de plante și copaci tropicali îți vor capta atenția. Poți încheia cu o sesiune de cumpărături la magazinele de suveniruri din parcul de distracții.

TENERIFE

Petrece-ţi luna de miere în Tenerife sau o vacanță de neuitat într-unul din cele mai cool locuri din Europa. Îţi poţi face vacanţa oricând în Tenerife, deoarece aici este primăvară tot anul. Temperaturile nu scad sub 18 grade C și nu urcă mai mult de 35 grade, fapt ce i-a atras renumele de Insula Eternei Primăveri.

Costa Adeje și Playa de las Americas sunt plajele preferate de iubitorii sporturilor marine și un adevărat paradis pentru scufundări, recomandate familiilor cu copii sau turiștilor care caută o vacanță de lux, masaje pe plajă, înotul în apele turcoaz ale oceanului Atlantic.

Sursa: YouTube, Tenerife Forum

Tenerife abundă în parcuri de distracție ce te invită la distracție și adrenalină, așa că nu te vei plictisi: Loro Parque – deține circa 350 de specii și subspecii de papagali, lei de mare, jaguari, maimuțe, orci, delfini, crocodili, un acvariu de mari dimensiuni; Jungle Park, o adevărată junglă cu peste 500 de animale din peste 100 de specii; Siam Park – cel mai mare parc acvatic din Europa, cu restaurant, locuri de odihnă, bar, ceainărie, vegetație exotică și numeroase tobogane pentru toate vârstele.

Sursa: YouTube, Alex Assenmacher Drone

Parcul Național Teide este cel mai mare parc național din Spania, dominat de impozantul Pilon de Azucar (Căpățâna de Zahăr), masivul Pico Viejo, dar și alte formațiuni vulcanice. Uriașa diversitate de nevertebrate – aproximativ 700 de specii, flora unică și structura geologică, fac din Teide un adevărat paradis pentru vizitatori.

Oricine trebuie să se bucure de fiesta din Tenerife! Este o petrecere tradițională care are loc sub cerul liber în mai toate orașele din lume. Dansul, muzica, mâncarea, băutura, alături de partener/ă, prieteni sau familie sunt ingredientele principale ale fiestei.

INSULA MALLORCA

De îndată ce ai pășit în Mallorca, regina Insulelor Baleare, începi să trăiești visul mediteranean: clima caldă, brizele răcoroase ale mării, stațiuni animate și plaje excelente, produse gastronomice, vinuri și lichioruri excepționale.

Plimbă-te pe străzile întortocheate, vizitează situri istorice și ia pulsul magazinelor și restaurantelor, ale capitalei insulei – Palma de Mallorca. Nu rata aici vestitul Palau de l’Almudaina, Basilica de Sant Francesc, Castelul de Bellver, Fundacio la Caixa care găzduiește faimosul Grand Hotel și Catedrala Seu – în al cărei muzeu este expusă o bucată de lemn din crucea lui Iisus Hristos, încrustată cu pietre prețioase.

Sursa: YouTube, geophotography

Bucură-te de relaxare la soare pe plajele întinse ale insulei, îmbrăcate în nisip auriu fin şi curat. Îți recomandăm Magaluf şi Palma Nova, de pe coasta de vest, iar din nord, plajele din Alcudia şi Puerto Pollenca. Iar dacă ești genul activ, află că Mallorca este locul ideal pentru windsurfing și alte sporturi acvatice.

Sursa: YouTube, Expedia.com.au

Puig Mayor, cel mai înalt punct din Mallorca, 1445 metri peste nivelul mării, este ideal pentru drumeţii pe cărările umbrite de păduri dese. Îţi recomandăm o drumeţie pe Sa Calobre, unde vei merge pe sub tunelurile formate de stâncile de calcar, pentru a ajunge în magnificul defileu Torrente de Pareis.

Nu rata orașele montane Valldemosa și Deía, care atrag mulți turiști datorită legăturii lor cu lumea artistică. Marele compozitor Frederic Chopin a locuit în Valldemosa împreună cu romanciera franceză George Sand, care a scris despre acest oraș în cartea sa “O iarnă la Mallorca”.

COSTA BRAVA

Trăiește experiențe de senzație, creionate în culori paradisiace, alegând o vacanță în Costa Brava. Minunatul tărâm spaniol a fost o adevărată sursă de inspirație pentru marii pictori Pablo Picasso şi Salvador Dali şi continuă să încânte turişti din toate colţurile lumii.

Sursa: YouTube, PROJECT LIFE

Staţiunile pline de culoare şi plajele spectaculoase cu un nisip incredibil de fin reprezintă doar începutul unui concediu de vis. Printre cele mai populare plaje din Costa Brava se numară Tossa de Mar, cu zona de promenadă şi o ofertă bogată de activităţi, Pals, cea mai bună regiune pentru windsurfing, şi Lloret de Mar, în formă de arc ce se termină cu stânci înalte la ambele capete.

Descoperă spiritul medieval în străzile pietruite şi casele albe din Begur, unde poţi admira şi ruinele unui castel de piatră, şi pe cele din Pals, împânzit cu magazine de artizanat şi buticuri cochete, unde fiecare călător îşi găseşte amintirea unui sejur de poveste.

Sursa: YouTube, Josselyn Mas

Bijuteria stațiunii este Cadaques. Flancat de munți și odinioară o adevărată capitală a artiștilor din Spania, pitorescul Cadaques te invită să descoperi casa-muzeu a lui Salvador Dali, Eglesia de Santa Maria și Barri Vell – Orașul Vechi, un labirint de străzi abrupte pavate cu pietre rustice și ghivece cu flori.

Profită de ofertele Christian Tour și rezervă un sejur într-una din minunatele destinații din Spania. Prețul pornește de la 428 euro/persoană. Vezi ofertele AICI.

Autor: Loredana Ciubuc