Costa del Sol – Natură și istorie

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Costa del Sol – Natură și istorie

Frumusețile naturale din coasta însorită, îmbinate cu capodoperele construite de mâna omului oferă Costei del Sol o magie pe care puține locuri o dețin. De la vechiul sătuc pescăresc, la una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, Costa del Sol a străbătut un drum lung, însă tradițiile și mărcile istorice ale acestor meleaguri au rămas bine prezervate în muzeele și operele de artă de aici.

Plaje naturale

Apele turcoaz alunecă ușor pe malul plajelor albe și negre, ale căror nisipuri ard sub razele puternice ale soarelui timp de 300 de zile pe an. Pentru adăpost, te poți refugia în unul din numeroasele baruri, pub-uri sau chiar restaurante din apropiere. Acesta este locul în care rutina nu are ce căuta! De la plaja San Pedro, la Neuva Andalucia, poți petrece săptămâni întregi fără să descoperi pe toate întinderile de nisip.

Istoria și arta, mereu prezente

O plimbarea agale prin orașele de pe coasta însorită îți va oferi ocazia de a întâlni câteva monumente istorice impresionante și castele ale dinastiilor care domneau in vremurile antice și medievale. Fenicieni, greci. Romani, vandali sau vizigoți au dominat, pe rând, aceste meleaguri. Numeroasele castele, fiecare construit în stilul său propriu, cu propria unicitate și atracție, sunt risipite din loc în loc pe toată coasta. Castelul alb Las Murallas del Castillo este un exemplu perfect al capodoperelor construite de om aici și atrage mulțimi de mii de oameni.

 Foto: Flickr

Regiunea Andalucia nu stă deloc prost nici la capitolul artistic, dat fiind faptul că frumusețile sale naturale și peisajele de vis atrag foarte mulți artiști din jurul lumii. Galeriile de aici găzduiesc opere de artă celebre, ale unor poictori legendari precum Picasso sau Salvador Dali.

Toreadorii tradiționali

Ca în orice alt colț din Spania, aici există o întreagă tradiție a luptelor cu tauri. Considerat atât eveniment sportiv cât și activitate artistică, toreadorii neînfricați dau dovada de talent, răbdare, intuiție și tact înfruntând tauri în ring. Cu toarte că acest sport antic ar putea fi interzis în multe localități din Spania, Andalucia încă oferă fanilor o tribună în care pot admira iscusința toreadorilor.

Oferta Christian Tour

Programul Senior Voyage vă pune la dispoziție o vacanță în Costa del Sol, la prețuri începand de la 385€/pers. Pachetul include transport cu avionul, transferuri, şapte nopți de cazare la hotel de 4 stele, masă tip pensiune completă, o excursie opțională de o jumătate de zi (Malaga), o excursie opțională pentru posesorii Cardului Senior Voyage Club(Marbella și Puerto Bano), asistență turistică. Detalii aici.