Descoperă comorile din Muntenegru

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Muntenegru » Descoperă comorile din Muntenegru

Muntenegru, perla Mării Mediterane te surprinde prin unicitatea sa, fiind locul în care se îmbină armnoios istoria și cultura cu cadrele naturale de o frumusețe rară. Plajele liniștite, munții impunători și râurile zbuciumate se contopesc într-un tărâm de vis care are toate ingredientele necesare unei destinații ideale.

Kotor, patrimoniu UNESCO

Cocoțat pe golful cu același nume, orașul Kotor, parte a patrimoniului UNESCO, este unul dintre principalele porturi mediteraneene, istoria sa având rădăcini în epoca romană. Ticsit cu clădiri medievale și renascentiste și străduțe înguste, orașul vechi nu contenește să te încânte cu bogațiile sale istorice și arhitecturale. Fă o plimbare la palatele Pima și Drago, Turnul cu Ceas sau Catedrala Sfântul Trifon. Ajuns aici, descoperă zidurile de apărare care se întind pe aproape 5 kilometri și te direcționează spre cetatea Sfântul Ivan. În mijlocul golfului Kotor vei găsi două insulițe încântătoare: insula Maicii Împietrite, în partea dreaptă, o insulă artificială ce găzduiește o biserică din piatră, și insula Sfântul Gheorghe, casa unei alte biserici ce datează cu secole în urmă.

Vizitează Lacul Skadar

La doar 30 de kilometri de Podgorica se află satul – stațiune Virpazar, de unde îți poți clăti ochii cu peisajul lacului Skadar, cel mai mare din Balcani. Frumusețea sa sălbatică i-a rezervat și acestuia un loc pe lista patrimoniului UNESCO. Lacul conectat de Adriatică prin râul Bojana se împarte între două țări: o treime îi aparține Albaniei, iar restul zace mândru în Muntenegru. Peisajul din această zonă este într-atât de uluitor încât o mare parte din lac a fost declarat Parc Național în 1983. Coasta sa zimțată include numeroase golfuri, insulițe și peninsule, iar numeroasele mlaștini risipite din loc în loc sunt decorate cu trestie.

 

Obiective „must-see”

Pe lista obiectivelor care trebuie vizitate aici se numără și Parcul Național Lovčen, o adevărată operă de artă a naturii, pavat cu numeroase monumente, Mânăstorea Ostrog, cel mai important loc de pelerinaj din țară, sau canionul Nevidio, fără îndoială cel mai greu de traversat canion din lume care a fost ascuns oamenilor mii de ani. Nu sunt de ignorat nici parcurile naționale Biogradska Gora, ce conține singurele păduri seculare din Europa, sau Durmitor, un exemplu rar al frumuseţii naturii nealterate de om.

Oferta Christian Tour

În luna august poți avea parte de o vacanță de 8 zile în Muntenegru la prețuri începand de la 99 euro/ persoană, pentru plecări în perioada 06.08 – 27.08. Detalii aici: http://www.christiantour.ro/vacante/oferte-speciale/muntenegru?hoteluri

De Teodora Lozan