Gustă din adrenalina parcurilor de distracție spaniole

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Gustă din adrenalina parcurilor de distracție spaniole

Ca orice destinație COOL, Spania se laudă cu cele mai interesante parcuri de distracție în care nu te vei plictisi. Singura ta grijă într-o vacanță oriunde în Spania va fi timpul. Nu-ți va fi de ajuns pentru a descoperi toate minunățiile de aici. Iată doar câteva parcuri care te vor convinge să guști din adrenalina parcurilor de distracție spaniole. Cu siguranță te vei întoarce! 😀

La parcul acvatic Aqualand, din Tenerife, poți simți adrenalina pe tobogane, poți vizita ”Planeta Delfinilor” sau aplauda fascinantele spectacole cu aceștia. Fie că te vei întrece cu prietenii în “Kamikaze” sau în “Cursa Nebună”, te rotești în centrifuga “Tornado” sau faci un “Super Slalom”, vei fi cucerit de toate aceste tobogane imense, amplasate în apă. Iar dacă vrei ceva mai ușor sau să iei o pauză de la toboganele de apă, “Lava River”, unde cu ajutorul unui inel plutitor vei face o călătorie de-a lungul unui râu artificial lung de 500 m, timp în care se pot bucura de soare, cascadă, vulcan și vegetația înconjurătoare.

Sursa: YouTube, Aqualand Maspalomas

Tobogane spectaculose vei găsi și în Aqualand-ul din Mallorca. Nu le rata!

Sursa: YouTube, mastermaxify

Știai că în Gran Canaria există un sat de vacanță cu distracții pentru toate vârstele? Holiday World sau „Lumea Vacanței” se află în sudul insulei. Pe lângă hotelurile în care te poți caza sau restaurantele unde îți vei potoli foamea, în centrul complexului vei găsi cel mai mare parc de distracții al Arhipelagului Insulelor Canare, unde, cu siguranță, sunt atracții pe gustul tuturor: Roller Coaster, Corabia Piraților, Sky Drop pentru adulți, plimbări cu ponei, piscine cu mingi și carusel pentru cei mici.

https://www.youtube.com/watch?v=baJv2fAFZuw&t=48s

Sursa: YouTube, KinbergStudios

Ai ajuns în Gran Canaria? Atunci nu rata câteva ore în Palmitos Park, situat în nordul stațiunii Maspalomas, în mijlocul munților, oferindu-ți posibilitatea de a surprinde peisaje minunate. Vei descoperi aproximativ 1000 de palmieri din soiuri diferite, 160 tipuri de cactuși, 1500 păsări exotice, dar și diferite animale. Principalele atracții sunt: expoziția de papagali, grădina botanică, acvariul cu pești tropicali, lacul Caimanilor și pavilionul cu fluturi.

Sursa: YouTube, Palmitos Park

Întins pe o suprafață de 13.5 hectare, Loro Parque sau Parcul Papagalilor este una dintre cele mai căutate atracții din Tenerife. Îl vei găsi în orașul Puerto Cruz și este primul parc zoologic din lume desemnat Ambasada Animalelor. Deține circa 350 de specii și subspecii de papagali, tigri, delfini, orci, pinguini, foci. Parcul deține o superbă grădină dedicată orhideelor, câteva restaurante la care îți poți face siesta și vei găsi magazine cu nelipsitele suveniruri din orice obiectiv turistic care se respectă.

Sursa: YouTube, Siam Park

Dacă ajungi în Tenerife, îți recomandăm un loc cu adevărat exotic – Camel Park. Da, ai citit bine… este vorba de primul centru de creștere al cămilelor, aduse tocmai din Sahara. Parcul oferă nu doar posibilitatea de a privi cămilele, ci te vei putea chiar plimba cu acestea, contra-cost. Învecinat cu satele Chafoya și La Camella, la doar 10 km de Los Cristianos, Camel Park este construit pe locul unei vechi ferme, astfel că vei descoperi aici și animale domestic – capre, măgari, rațe, găini, câini sau papagali africani cenușii. În plus, peisajele sunt cu adevărat superbe.

Sursa: YouTube, NoGravity Media

Iubitor de vietăți marine sau nu, când vei ajunge în Mallorca, vei găsi interesantă și o oprire la parcul acvatic Marineland. Se țin zilnic show-uri cu delfini și lei de mare, iar în pavilionul Aventurile Piraților, vei interacționa cu cele mai frumoase specii de papagali.

Sursa: YouTube, Estop Estudios Topografía S A

Vei găsi în sudul insulei Tenerife, pe Playa de las Americas și Los Cristianos, un loc fascinant: Jungle Park – Las Aguilas del Teide. Este singura junglă tropicală din Europa adunând peste 500 de animale din peste 100 de specii, pe o suprafață de 7,5 ha. Spectacolele sunt principala atracție a parcului, alături de speciile de păsări care zboară libere și interacționează cu vizitatorii spre deliciul acestora. Zilnic se țin spectacole cu păsări exotice și lei de mare, fiind locul perfect perfect pentru copii, dar și adulți. Există în Jungle Park restaurante, trei zone pentru servirea mesei, un snack bar, o pizzerie și standuri cu mâncare de tip fast food pentru toate buzunarele.

Nu mai e nevoie de nicio descriere a parcului Pirates Adventure din Mallorca. Însuși numele parcului de distracții îți spune că vei privi momente piraterești, așa cum numai în filme ai ocazia să vezi.

Sursa: YouTube, Click-mallorca.com

Evadează din cotidian în parcul PortAventura. Îl vei găsi lângă Salou, în regiunea Tarragona la aproximativ 100 km sud față de Barcelona și 200 km de Costa Brava. Este cel mai mare parc tematic din Spania și vine la pachet cu distracția și ocazia de a învăța lucruri interesante, indiferent de vârstă. Cele 5 zone ale parcului – Mediterană, Polinezia, China, Mexic și Vestul Sălbatic îți vor dezvălui lumi minunate, cu spectacole incredibile, curse nebunești pe o mulțime de tobogane cu apă, plaje artificiale și piscine imense. Anul acesta parcul va avea o noutate: Ferarri Land. În plus, parcul are 4 hoteluri de 4 stele, partenere, care îți vor oferi contra-cost cazare după o zi de distracție. La cele 5 restaurante din PortAventura vei putea degusta cele mai delicioase mâncăruri. Până și cei mai capricioși gurmanzi vor găsi ceva pe gustul lor.

Autor: Loredana Ciubuc