Santorini

Buna dimineata !

 

Chiar am ramas foarte placut impresionati de hotelul Miramare, plaja din dreapta hotelului, peisajul, riul limpede si rece care se varsa in mare,

dar in primul rand de orasul Aghios Nikolaus. Asta vorbind numai de locatia noastra. Excursia in Santorini este de vis, bineinteles are si parti grele

dar placerea e cu atat mai mare. E pentru prima data cand dau un feed-back scris, dar merita. Am stat prea putin 7 zile. Cand am plecat parca eram la mijlocul

sejurului nu ne venea sa credem ca plecam. Deci aici nu ai cum sa te plictisesti. Exista o varietate de locuri frumoase, activitati pe care le poti face.

Pentru noi personal punctul forte a fost orasul Aghios Nikolaus denumit Saint-Tropez-ul cretan unde mergeam in fiecare seara.

Excursia in Santorini a fost superba. Megajet-ul rapid ne-a creat insa probleme cand ne-am dus spre Santorini. Marea agitata, innorat, nu recomand la cei cu rau de mare.

La intoarcere a fost bine, marea s-a potolit. Vaporul arata foarte bine, modern, rapid, se statea lejer dar trebuie alese locuri spre mijlocul vaporului cu o vedere larga, pentru a atenua efectele tangajului si ruliului; pastile pentru rau de mare si alte remedii nu e rau sa ai la tine. Asta cand e marea agitata.

Mancarea foarte buna, cu specialitati: homari, creveti, calamari, scoici, octopus, peste alb facut in mai multe feluri, la tava, prajit  (nu recomand insa pestele mic care era necuratat si facut la tava sau fiert cumva, destul de amar) mancare de bame, miel, iepure, paste, salate, condimente cretane, garnituri, chiar si ciorba de peste, inghetate, prajituri inclusiv minunatele baclavale; vin rosu, alb, roze, bere….
Fructe la discretie, pepeni…

Bineinteles si nelipsitele clasice, fripturi de porc, vita, dalmades(sarmale in foi de vita).

De dimineata carnati, fasole, omleta si altele….

Intre mese, aperitive, prajituri, placinte, inghetata…

In fiecare joi seara greceasca, in fiecare seara de la ora sapte Giorgio canta la pian…

Privelistea de pe terasa hotelului este minunata, complexul este facut astfel incat toata camerele si terasele au vedere la mare.

Ghidul a fost bun.

Singura treaba este ca hotelul este departe de aeroport. Noi am fost ultimii si a trebuit sa-i ducem pe toti la hotel. A durat vreo 2 ore si jumatate, am ajuns la 9 fara un sfert seara si am putut manca.

Propun transport separat pentru cei ce au hotel la distante mari de hotel. Avionul sa plece dimineata din Iasi si sa ajunga seara la intoarcere :-))

Curat si frumos in camere, noaptea nu am avut nevoie de aer conditionat. Mai bate vantul foarte puternic din cand in cand. Plaja fara pietre, la fel si apa buna, limpede cand e fara valuri.

In concluzie o locatie unde trebuie sa faci un sejur dublu cu multiple optiuni: plaja, plimbari, excursii (se pot face si din oras zilnic Spinalonga), entertainment, in centrul orasului in port in fiecare seara muzica cretana, seri cretane, spectacole. Chelneri romani peste tot in port. Atentie la regimul all inclusive: e prea multa mancare si bautura si putem pierde alte lucruri mult mai frumoase !

Timpul nu-mi permite sa mai continui, o sa trecem odata si cu niste poze pe la agentie.

Propun insula Rodos direct din Iasi cu avionul pentru la anul.

Puteti pune comentariul meu pe blog, sau unde vreti dumneavoastra…

 

O zi buna !

 

George Popescu