Vrei sa traiesti o experienta inedita? Acum este momentul sa profiti de ofertele last minute in Grecia

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Vrei sa traiesti o experienta inedita? Acum este momentul sa profiti de ofertele last minute in Grecia

 

Vara este momentul perfect pentru a trai noi experiente. Avand in vedere diversitatea de peisaje, activitatile alternative, gastronomia, vinurile si cultura care isi are radacinile in Antichitate, Grecia este una dintre cele mai populare destinatii turistice. Daca nu ai vizitat inca aceasta destinatie superba, acum este momentul sa o faci! Iata 5 motive pentru care ar trebuie sa rezervi chiar astazi o vacanta last minute in Grecia:

Oamenii

Primul contact cu civilizatia greaca iti poate schimba perceptia despre viata. Ospitalitatea, cultura unica si frumusetea peisajelor te vor surprinde profund. In plus, vorbim despre o tara unde experientele minunate nu se sfarsesc niciodata. Exista intotdeauna ceva nou de explorat, descoperit, vazut, gustat sau simtit. Rezerva-ti o vacanta last minute in Grecia si vei trai o experienta de care iti vei aminti intotdeauna

Clima

Clima in Grecia este mediteraneana; iernile sunt blande si ploioase, iar verile sunt calduroase. Astfel, vizitatorii se pot bucura de o experienta frumoasa in orice sezon.

In ceea ce priveste vacantele de vara, lunile mai (21°C), iunie (25°C), iulie (28°C), si septembrie (24°C) sunt perfecte pentru un sejur pe litoral, insa august ramane cea mai aglomerata, cand temperatura poate atinge chiar si 38°C.Astfel, in functie de modul in care doresti sa iti organizezi vacanta, ofertele last minute in Grecia sunt o idee buna indiferent de perioada pe care o alegi.

Pentru ca este usor de ajuns (…si greu de uitat)

Indiferent ca alegi sa calatoresti cu avionul, masina personala sau autocarul, Grecia este o destinatie turistica unde poti ajunge destul de repede. De exemplu, daca ti-ai rezervat o oferta last minute in Thassos, una dintre cele mai populare statiuni din Grecia, si optezi pentru drumul cu masina, exista trei rute pe care le poti parcuge. Daca pornesti din Bucuresti, distanta este de 619 Km si poate fi parcursa in aproximativ 10 ore.

In ceea ce priveste calatoria cu avionul, Christian Tour pune la dispozitie zboruri charter cu plecare din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, iar pentru anumite destinatii, precum Santorini sau Rodos, nu va trebui sa platesti nicio taxa de aeroport. Durata zborului variaza in functie de punctul de plecare.

Diversitate naturala

Grecia se remarca printr-o diversitate coplesitoare de peisaje pe care nu le vei gasi nicaieri altundeva. Putem sa o asemanam cu o lume in miniatura, unde sunt incluse toate tipurile de relief: de la nenumaratele insule, la apreciatele plaje, de la muntii imensi si padurile marete, pana la orasele cu arhitectura spectaculoasa.

Bucataria traditionala exceptionala

Nu in ultimul rand, o vacanta last minute in Grecia iti va oferi ocazia sa experimentezi unele dintre cele mai exclusiviste gusturi. Mancarea este deosebit de sanatoasa si gustoasa aici, datorita retetelor ce au fost perfectionate de-a lungul timpului, pe parcursul sutelor de generatii. Majoritatea restaurantelor isi produc propriul ulei de masline, iar ingredientele sunt intotdeauna proaspete. In Grecia vei intalni foarte multe restaurante ce servesc deja cunoscutele Gyros, Souvlaki si Kebab, precum si sosuri Tzatziki si salate grecesti preparate ca la carte. De asemenea, daca ti-ai rezervat o oferta last minute in Grecia, iti recomandam sa incerci Saganaki (branza pane) si musaca.