Templul lui Luxor

Descoperă lumea faraonilor și a Egiptului Antic într-o croazieră pe Nil

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Egipt » Descoperă lumea faraonilor și a Egiptului Antic într-o croazieră pe Nil
Templul lui Luxor

Templul lui Luxor

Suntem convinși că știi deja faptul că fluviul Nil este cel mai lung din lume, dar te-ai gândit vreodată cum ar fi să faci o plimbare chiar în inima acestuia? Cum ar fi să pășești pe urmele faraonilor și să vizitezi templele antice egiptene? Există câteva destinații în care trebuie să ajungem măcar o dată în viață, iar una dintre acestea este Egiptul. Istoria din spatele acestei țări este fascinantă și cu o importanță majoră pentru civilizația antică, însă, mai mult decât atât, peisajele sale unice oferă un spectacol desăvârșit. Dacă alegi să explorezi Egiptul într-o croazieră pe Nil, uite care sunt atracțiile turistice cele mai reprezentative pe care nu trebuie să le ratezi:

Descoperă comorile Templul lui Luxor și ale Templului Karnak

Atunci când pornești într-o croazieră pe Nil nu ai cum să nu te oprești în minunatul Luxor, unul din cele mai moderne orașe ale Egiptului. Luxor este considerat principalul punct de atracție din Egiptul Superior (partea sudică) și Valea Nilului. Vei fi uimit de minunile arhitecturale ale Templului lui Luxor și vei simți măreția zeului Amon-Ra în” Hypostyle Hall” de la Templul Karnak. Dacă timpul iți permite, nu poți rata Templul Goornah, Templul Deir-el-Bahri, Templul Ramesseum şi Templul Medinet Habu, toate aflate în Luxor.

Templul Karnak

Templul Karnak

Valea Regilor și mormintele faraonilor

Dacă tot te afli în Luxor, poți să închiriezi o bicicletă sau să iei un taxi până pe Valea Regilor. Aici poți să vizitezi mormântul marelui Tutankhamon, în care s-a găsit o comoară cu valoare inestimabilă. Arheologii consideră că mai sunt morminte ramase nedescoperite în Valea Regilor așa că poate le dai o mână de ajutor.

Valea Regilor

Valea Regilor

Aswan, cel mai relaxant și însorit oraș din Egipt

După ce ai vizitat Cairo și Luxor, te poți liniști și relaxa în splendidul oraș Aswan. Poți să închiriezi o felucca (bărcuță tradițională egipteană) pentru a vizita întreaga regiune și să te lași purtat de voia curenților și a vântului. Cel mai frumos loc de vizitat aici este insula Elefantina, care este plină de palmieri și case nubiene pictate în culori vesele și tari. Tot aici vei putea admira Templul lui Khnum, Piramida de Granit și Calendarul Elefantin, un rar exemplu de calendar antic egiptean.

Croaziera prin Aswan

Croaziera prin Aswan

Cunoaște secretele Templului lui Horus din Idfu

Între orașele Aswan și Esna se află cel mai bine conservat templu, dedicat zeului protector al Egiptului, Horus. Se spune că Templul a fost construit pe ruinele unui alt templu faraonic antic care a fost distrus în lupta dintre zeul Horus și unchiul său malefic, Seth. Dacă vei putea sta peste noapte, poți participa la faimosul spectacol de lumini și sunete de la acest al doilea cel mai mare templu din Egipt.

Pentru cele mai convenabile croaziere în Egipt pe fluviul Nil, te invităm să vezi ofertele Christian Tour, AICI. Ofertele sunt limitate!

 

Autor: Razvan Simionescu