Surprizele naturale ale Bulgariei

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Bulgaria » Surprizele naturale ale Bulgariei

Bulgaria este extrem de populară printre români pentru plajele întinse, hotelurile de lux și pachetele de vacanță foarte accesibile pentru stațiunile de pe litoral. Totuși, adevăratele comori naturale ale vecinilor noștri nu se găsesc la malul mării. O vacanță în câteva dintre orășelele Bulgariei îți va prezenta urmele uluitoare ale naturii.

Piramidele din Melnik

La sud vest de Pirin Planina, în orășelul vechi Melnik, se înalță falnic piramidele naturale. Aceste formațiuni din stâncă și pământ ascuțite în timp sub aspectul unor piramide sunt produsul efectelor vântului, ploii și apelor curgătoare din apropiere, dând naștere unui peisaj pitoresc extraordinar de frumos. Culoarea gălbuie a piramidelor strălucește puternic în lumina soarelui, îmbinându-se armonios cu verdele puternic al ierbii și culoarea vie a copacilor susținuți de crestele lor.

  Foto: Two Spoke

Stâncile din Belogradchik

Plimbă-te printre sculpurile formate natural în orașul Belogradchik și admiră Ciupercile, Călărețul, Sfinxul, Pinul. Cunoaște-i pe Călugărul, Școlărița, Călugărița, Adam și Eva sau Madonna. Însuși orașul a dat numele acestor formațiuni stâncoase formate pe durata a peste 200 de milioane de ani ce au ajuns să întruchipeze personaje mitice și oameni, bestii și păsări. Ploile, apele curgătoare și vântul puternic au jucat rolul unor sculptori talentați și au format adevărate capodopere artistice: castele, fortărețe și personaje ce se înalță pănă la 200 de metri. Aceste stânci cu aspect de turnuri dau naștere unei fortărețe naturale, a cărei formare s-a întins pe durata a trei perioade: romane, medievale și otomane.

 

Pădurea de piatră Pobitite Kamani 

În apropierea orașului Varna vei descoperi un fenomen unic în întreaga lume: o pădure din piatră ce datează de acum 50 de milioane de ani. O suprafață de 7 kilometri pătrați găzduiește câteva sute de coloane din calcar și argilă, cu înălțimi de până la 8 metri. Coloanele au asemănarea unor trunchiuri de copaci pietrificate, alcătuind imaginea unei păduri. Potrivit oamenilor de știință, acest fenomen a fost format de pe vremea când sud-estul Europei se afla sub apele agitate ale mării, iar activității vulcanilor subacvatici au ajutat la șlefuirea lor.

Oferta Christian Tour

Pentru o vacanță în Bulgaria, Christian Tour îți propune un sejur în Sunny Beach. Cazează-te la BARCELO ROYAL BEACH, de 5 stele și beneficiezi de o reducere de 10 % pentru rezervări efectuate până pe 19 august, pentru un sejur în perioada 20.08-30.09. Vei primi cazare cu masă de tip demipensiune și asistență turistică la prețuri începand de la 63€/persoană. Detalii aici.

De Teodora Lozan