Vacanta de neuitat in Palma de Mallorca

Prima pagină » Articole » Vacanta de neuitat in Palma de Mallorca

Orașul a fost întemeiat de renumitii fenicieni și avea numele de Palma.

Portul este dominat de  frumoasa catedrala La Seu, de la belvedere primind forma unei fortificatii. Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent.
Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oraș din Mallorca, jumătate din populația insulei locuind aici.
Un tur complet al orașului va cuprinde neapărat în circuitul său obiective cum ar fi Pueblo Español – muzeu arhitectural conceput ca un mic orășel, adunând laolaltă machete ale celor mai importante lucrări din arhitectura spaniolă clasică, și centrele comerciale importante – Av. Jaume III și Porto Pi, precum și porturile comerciale, Castell de Bellver – construit pe ruinele unui sit musulman, adăpostește un muzeu al descoperirilor arheologice și sculpturi clasice, având și avantajului unei minunate perspective asupra golfului.
Centrul istoric al orașului, în care se pot vizita: Catedrala „La Seu” (cu cea mai mare fereastră-rozetă din lume: 13 m diametru, peste 100 mp suprafață) și Museo Catedralicio – situate în apropierea mării, Banys Arabs – băile arabe, Museo de Arte Espanol Contemporaneo. În oraș sunt numeroase biserici, piețe, și palate.

Mancare savuroasa in Palma de Mallorca. Care sunt cele mai bune restaurante

Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).

In Palma de Mallorca veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.

Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, la fel si supa de migdale, supa de ajo, in traducere supa de usturoi sau ciorba cu maruntaie. Una din felurile de mancare care nu lipseste de pe masa lor este facuta din mai multe feluri de peste si se serveste cu orez, legume la gratar sau cu cartofi mici la cuptor.
La fel de apetisante sunt si callos a la madrilena, cocido madrileno sau oreja de cerdo.

Cele mai bune restaurante din Palma de Mallorca sunt Ummo, unde poti manca cel mai gustos tapas, Zee, cel mai interesant restaurant din Mallorca, Can BoQueta sau Can Cera.

Oferta Early Booking vacanata Mallorca

Hotel Lancaster de 3*, de la 217 euro de persoana, camera dubla, regim demipensiune, 7 nopti de cazare, asistenta turistica. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

M.R.