Trei dintre cele mai frumoase plaje de pe Coasta de Azur

Prima pagină » Articole » Trei dintre cele mai frumoase plaje de pe Coasta de Azur

Această regiune frumoasă se întinde de-a lungul Mării Ligurice, de la Marsilia la frontiera italiană de la Menton. Atracțiile sale incredibile au fost descoperite în secolul 19 de către britanici, iar dezvoltarea rapidă au transformat-o într-o destinație de vacanță cosmopolită, aglomerată cu turiști în timpul verii. Pe lângă dealurile unduite, catedralele și monumentele importante, plajele întinse, cu nisipul fin și apa turcoaz limpede fac din Coasta de Azur o destinație de vis pentru toți cei care iubesc marea.

Plaja din Cannes

În inima Coastei de Azur vei descoperi superbul oraș Cannes, cunoscut pentru plajele cu nisip auriu și celebrele La Croisette, promenadele întinse care te vor ajuta să scapi de orice grijă. Totuși, în timpul verii destinația poate fi un pic prea aglomerată pentru unele gusturi, însă primăvara, toamna și chiar în iernile blânde, vei avea tot spațiul din lume pentru a te destinde. Cu toate că în multe locuri vei fi nevoit să plătești pentru un șezlong și o umbrelă de soare, îți poți găsi un petec de plajă lângă Palais des Festivals, de-a lungul Plages du Midi și Plages de la Bocca. Dacă dorești o plajă privată, multe hoteluri dețin propriile porțiunile de plajă. În Cannes vei avea parte de orice îți dorești: lux, promenade și plaje, transformând Cannes-ul într-o destinație în vogă.

Saint Jean Cap-Ferrat

La vârful peninsulei Saint Jean se întinde La Paloma Beach, o plajă mică, parcă desprinsă din vederile poștale. Întinde-te pe nisipul auriu, urmărind cum valurile turcoaz ale mării se spulberă la mal și admirând o panoramă de vis a întregii coaste și a Alpilor grizonați. Caută secțiunea publică și petrece după amiezile la umbra pinilor. Dacă îți place să fii înconjurat de oameni, îți recomand plaja privată, care zumzăie agitată cu turiștii răsfățați de razele soarelui. Vei avea ocazia să încerci și bucatele de la restaurantul plajei, La Paloma, unde vei gusta cele mai apetisante preparate din mare, în timp ce petreci o seară romantică cu persoana iubită, mângâiați de lumina lumânărilor și briza mării.

Plage Port Grimaud

Considerat Veneția din Provence, portul menit să fie resortul marinei este considerat fratele mai mic al faimosului Saint Tropez, iar plaja sa este cu siguranță una dintre cele mai frumoase plaje ale Franței. Fâșia aurie de nisip este ușor înclinată, iar marea limpede capătă adâncime treptat, perfectă pentru înotul de voie. Un șir de baruri și cafenele animă plaja, iar amatorii de adrenalină pot închiria echipamente pentru sporturi pe apă cum ar fi windsurful sau plimbările cu caiacul. Apele nu foarte adânci și restaurantele elegante specifice Coastei de Azur fac din această plajă o destinație ideală și pentru familiști, care își pot lăsa micuții să se bălăcească în voie.

Oferta Christian Tour

Poți vizita Coasta de Azur cu programele Senior Voyage! Achiziționează programul Coasta de Azur – San Remo, la prețuri începand de la 365 €/pers. Prețul include transport cu avionul, transferuri aeroport– hotel– aeroport, 7 nopți de cazare la hotel de 4 stele, o excursie opțională de o jumătate de zi (Nisa), asistență turistică pentru întreaga perioadă. Detalii aici.

De Teodora Lozan