Sicilia, locul tradițiilor bine înrădăcinate

Prima pagină » Articole » Sicilia, locul tradițiilor bine înrădăcinate

Amalgam de culturi, istorie, artă, tradiție, arhitectură și, nu în ultimul rând, peisaje de vis. Pe scurt, tot ceea ce ți-ai putea dori într-o vacanță ideală. Când ajungi pe meleagurile siciliene, ai ocazia de a te destinde complet pe insula izolată de restul Italiei. Prima societate multiculturală încărcată de povești, Sicilia fost, pe rând, stăpânită de asiatici, africani și europeni și este o parte esențială a Italiei.

Erice, orașul nealterat de modernism

 Foto: intrepidberkeleyexplorer.com

La poalele muntelui San Giuliano se întinde falnic orașul vechi, înțesat cu ruinele unor temple antice și castele desprinse din povești. Pășind pe străduțele medievale vei întâlni Biserica Madre, Templul Venerei sau castelul Pepoli, pline de șarm istoric. Orașul a fost locuit pe rând de fenicieni, greci, romani, arabi, însă a reușit să-și păstreze autenticitatea.

Țara vinului

 Foto: sicilyguide.com

Sicilia și-a creat un adevărat renume prin prisma gamei variate de vinuri, care mai de care mai gustoasă. Aici poți degusta cele mai aromate vinuri. Viticultura ocupă o mare parte din regiunea vestică a insulei. Poți încerca vinurile tradiționale la orice restaurant din Sicilia, însă, pentru a descoperi calitatea maximă ai de parcurs un drum scurt. Din Salemi, pornește pe drumul 88 până în Marsala, iar pe această rută, mai mult sau mai puțin secretă, vei vedea, de-o parte și de alta, dealuri întregi pavate cu nenumărate crame.

Oferta Christian Tour

Planifică o vacanță în Sicilia cu programul Senior Voyage, la prețuri începând de la 295€/pers. Sunt incluse transportul cu avionul, transferurile, şapte nopți cazare la hotel de patru stele, o excursie opțională de o jumătate de zi la Riviera Ciclopilor, o excursie opțională pentru posesorii Cardului Senior Voyage Club (Turul Cataniei), asistență turistică pentru întreaga perioadă. Detalii aici: http://www.seniorvoyage.eu/programele-senior-voyage/italia/view/sicilia