Piscina Cleopatrei, Castelul de Bumbac si orasul antic te asteapta in Kusadasi

Prima pagină » Articole » Piscina Cleopatrei, Castelul de Bumbac si orasul antic te asteapta in Kusadasi

Iubitorii de calatorie, pasionati de farmecul locurilor antice din sanul naturii trebuie sa bifeze Kusadasi pe lista destinatiilor in care sa ajunga. Locurile sacre ale crestinilor, orasele istorice, numeroasele temple si monumente, imbinate cu plajele intinse de-a lungul coastei si preturile foarte mici fac din acest loc un “must see”.

Plimba-te prin orasul antic Efes

Unul dintre punctele turistice principale ale Turciei, orasul antic de pe coasta turceasca a Marii Egee are cea mai bine conservata cetate. Pentru a vizita casele superbe si zonele analizate intens de arheologi, va trebui sa platesti o taxa de intrare de 20 de lire turcesti, adica aproximativ 35 de lei. Poti vedea casa Fecioarei Maria care, desi se afla la 10 kilometri de Efes, atrage un numar foarte mare de turisti. Tot in acest orasel plin de istorie, cunoscut in antichitate sub denumirea de Neapolis, ai ocazia de a admira una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Templul zeitei Artemis, cunoscut si ca Templul Dianei, care si-a recapatat faima dupa ce a fost reabilitat in urma unui incendiu.

Pamukkale, Castelul de bumbac

Pe valea raului Menderes din regiunea Aegean, se intind ruinele orasului Hierapolis, printre care si un “castel de bumbac”, inalt de 160 de metri. Pamukkale este format din mese calcaroase care, modelate de cutremure, au luat forma unor trepte pe care s-au scurs apele termale din zona, formand vestitele bai de calcar. Apa calda care aluneca usor pe trepte contine cantitati mari de calciu care, atunci cand s-au depus, au format adevarate stalactite, de un alb stralucitor. Langa aceste terase gasesti si piscina Cleopatrei, cu aceeasi apa calda, singurul loc din aceasta zona in care mai ai voie sa faci baie. Din secolul XX regiunea a devenit patrimoniu UNESCO.

Invata sa negociezi in Piata Kusadasi

Invata sa te targuiesti cu vanzatorii si vei obtine haine si accesorii superbe la preturi foarte mici. Piata este foarte agitata, iar vanzatorii fac orice sa te atraga la standul lor, sa te imbrobodeasca si sa te fascineze, pana le cumperi produsele. Nu te lasa insa pacalit! Tocmeste-te cu ei si nu numai ca iti vei apara portofelul, dar te vei si distra copios.

Istoria din Peninsula Güvercin Ada

Peninsula din vestul portului, adaposteste un superb castel al secolului XVII, construit in timpul perioadei bizantine. Fosta cetate era inconjurata de pereti inalti de 2,5 metri care aparau otomanii de rebeli si pirati. Castelul a fost restaurat si iluminat de guvern, devenind o referinta turistica a tarii. Astazi, acesta este un loc relaxant, ticsit cu restaurante cochete, cafenele cu dischis si plaje superbe, inclusiv una privata.

Oferta Christian Tour

Poti avea un sejur de 8 zile in Kusadasi, la hotelul Sealight Resort, de cinci stele. Beneficiezi de transport cu avionul cursa charter, transferuri, 7 nopti cazare cu meniu ultra all inclusive si asistenta turistica, la preturi incepand de la 715 euro/peroana.

Text: Teodora Lozan