Preparate tradiționale vietnameze

Prima pagină » Articole » Preparate tradiționale vietnameze

Când începi să descoperi bucătăria vietnameză, te bucuri de numeroasele influențe ale altor popare, fapt ce a dat naștere unui stil culinar eclectic delicios. Istoria războaielor nemiloase ce au avut loc aici și-a lăsat amprenta și asupra preparatelor ce au „furat” câte ceva din specificul franțuzesc, chinezesc, thailandez sau mongolian.

Mongolezii au introdus carnea de vită, ingredient ce a devenit unul de bază în dietele locuitorilor Vietnamului. În restaurantele de aici te poți delecta cu „pho bo”, adică ciorbă cu tăieței și carne de vită, sau „bo bay mon” , adică vită preparată în 7 feluri diferite.
Și chinezii au avut o amprentă semnificativă, introducând anumite tehnici de preparare ale mâncărurilor, precum și uzul bețișoarelor, iar fideaua de ou, chili și laptele de cocos au proveniențe cambodgiene și thailandeze.

 Foto: Noodlies

Colonizarea Vietnamului de către francezi a avut, de asemenea, o mare influență asupra alimentelor. Baghetele, pate-ul, cafeaua cu frișcă, laptele, untul și numeroase prăjituri au intrat în istoria culinară a țării cu ajutorul francezilor.

Totuși, în centrul preparatelor tradiționale de aici se află „com trang”, sau orezul, care a devenit integrat în aproape fiecare masă. Tot orezul este la baza unor produse precum vinul de orez, tăiețeii sau oțetul de orez.

 Foto: Dong Ten

La fel de popular precum orezul este și „nuoc mam”, un sos de pește sărat. Straturi de anșoa și sare sunt așezate în butoaie de lemn și lăsate la fermentat timp de șase luni. Sosul drenat după acest proces este cel căutat. Dacă străbați alimentarele pentru un nuoc mam, caută pe etichetă cuvintele „ca com”, ce indică cea mai înaltă calitate a sosului.

 Foto: pho411.ca

Oferta Christian Tour
Poți descoperi bucătăria vietnameză și petrece o noapte dintre ani memorabilă, profitând de oferta de Revelion la preturi incepand de la 1910$+1310 €. Pachetul include transport cu avionul, transport local cu microbuz modern dotat cu aer condiționat, 10 nopți de cazare în hoteluri de 4 și 5 stele, o noapte de cazare pe vapor de categoria lux, dejun și cina în restaurante locale sau la hotel, preponderent cu mâncare tradițională locală (bazată în special pe legume), transferurile, tururile, excursiile si intrarile la obiectivele turistice conform programului, transport cu vapor la Hue și croazieră cu o noapte de cazare în golful Halong, tur cu ciclo-ricsa la Hanoi, spectacol de marionete pe apă la Hanoi, ghizi locali pentru tururi și vizite până în ziua a noua, conducător roman de grup. Detalii aici.