Ponturi despre Irlanda

Prima pagină » Articole » Ponturi despre Irlanda

Tărâmurile verzi ale țării nordice te atrag prin frumusețea naturală, tradițiile atipice și voioșia unui popor extrem de prietenos. Ca să nu mai vorbim despre accentul adorabil și cuceritor al irlandezilor! O vacanță aici va fi plină de surprize plăcute, care îți vor dezvălui o cultură fascinantă. Până atunci, descoperă o bucățică din această țară prin câteva ponturi interesante.

Dublin, capitala Irlandezi a fost fondată în anul 988 de către vikingi. Inițial, orașul a fost denumit Dubh Linn, sintagmă ce se traduce prin „Iazul Negru”.

Contribuția irlandezilor în literatură a fost substanțială. Nume precum James Joyce, Oscar Wilde, William Butler Yeats, Samuel Beckett, William Trevor, John McGahern sau Emma Donohue atârnă greu pe lista scriitorilor importanți ai tuturor timpurilor.

Printre delicatesele irlandeze întâlnim drisheen, un soi de budincă din sânge de oaie, porc sau vacă, sau budincă albă, un amestec de carne de porc, cereale, pâine, grăsimi și seu. Nu sună prea apetisant, nu-i așa?

Nicio escapadă în Irlanda nu ar fi completă fără să simți măcar o dată gustul celebrei beri Guinness, o bere neagră, cu cofeină, ce merge de minune cu o discuție antrenantă. Cu toate că Guinness a ajuns răspândită în toată lumea, niciunde nu va avea același gust cremos și aromat autentic. Și pentru că tot vorbim despre bere, trebuie menționat că irlandezii consumă în medie 131,1 litri de bere anual, fiind pe locul doi în topul celor mai mari consumători de bere din lume, după cehi.

Nici când vine vorba despre sport, irlandezii nu se lasă mai prejos. Printre preferințele lor se observă o mare pasiune pentru jocurile galice: fotbalul, hurling, handbalul, camogie (sport jucat de femei, asemănător cu hurling) sau rugby-ul sunt foarte populare în această regiune.

Oferta Christian Tour
Descoperă frumusețile și unicitatea Irlandei în circuitul cultural Anglia – Scotia – Irlanda din 2013, la prețuri începând de la 855 €/persoană. Pachetul include transport cu autocar climatizat, clasificare 2 – 4*, excepție zilele 6 şi 13 (contra cost cu transport public), o cazare pe ferry Anglia – Olanda, cabine de 4 pers, 17 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2 – 4* și ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.