Plănuiești o vacanță în Grecia? Iată ce nu trebuie să faci aici!

Prima pagină » Articole » Plănuiești o vacanță în Grecia? Iată ce nu trebuie să faci aici!

Grecia, una dintre cele mai populare destinații pentru sezonul din această vară, te încântă cu plajele superbe, apele nu foarte adânci, prietenoase cu copiii, varietatea de activități sportive și ruinele antice asigură o vacanță superbă pentru orice gusturi. Grecii te vor primi cu brațele deschise și te vor surprinde prin caracterul lor prietenos. Ai totuși grijă să nu le jignești cultura și obiceiurile. Uite câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci aici.

Fii atent la limbajul trupului!

Anumite gesturi care pentru români par inofensive pot insulta grecii. Celebrul semn „ok” făcut cu arătătorul și degetul mare, făcut prietenește în multe locuri ale lumii, aici trebuie evitat sub orice formă. Ei consideră acest gest obscur și chiar insultător. Același lucru se întâmplă și în cazul palmei ridicate. Gestul amical de a bate palma în semn de mulțumire nu îl poți practica aici. Pentru greci, ridicarea palmei în fața unei persoane este o insultă și o lipsă de respect foarte serioasă.

Nu te speria de tonul vocii!

Acest popor este unul coleric, care vorbesc foarte tare și gesticulează mult. La prima vedere poate lăsa impresia că se ceartă mai mereu, însă nu este adevărat. Este vorba doar despre caracterul lor foarte dinamic și expresiv.

Nu îi refuza!

Dacă ieși în oraș cu prieteni greci, sunt câteva obiceiuri de care te vei lovi. În primul rând, caracterul lor este unul extrem de ospitalier și se vor asigura că ai mâncare și băutură din belșug. Nu îi refuza atunci când doresc să îți umple din nou paharul sau să îți mai pună o porție de mâncare. Vor considera refuzul ca fiind nepoliticos. Dacă nu dorești încă o porție de mâncare, nu lăsa niciodată farfuria goală. De asemenea, dacă luați masa în oraș, cel mai probabil vor dori să plătească. După ce te oferi să plătești și ești refuzat, nu este nevoie să insiști. Altfel, ești din nou în situația riscantă de a-i jigni. Nu trebuie decât să te bucuri de preparatele tradiționale savuroase, de o companie plăcută și de atmosfera îmbietoare din tavernele grecești.

Oferta Christian Tour

Fă un sejur de minim 6 zile în Halkidiki, transport individual, prețuri începând de la 21 de euro de persoană pe noapte. Prețul include cazare la hoteluri de trei și cinci stele și masă de tip demipensiune.

Dacă dorești o vacanță în Zakynthos, poți petrece 8 zile aici la prețuri de la 180 €/persoană. Vei avea parte de cazare la hoteluri de trei stele, transport cu autocarul, asistență turistică și masă în funcție de hotelul ales.

De Teodora Lozan