Paris, misterios și captivant

Prima pagină » Articole » Paris, misterios și captivant

Cine nu a auzit de Turnul Eiffel, Champs Elysee sau Arcul de Triumf? Parisul este unul dintre cele mai populare orașe din lume și printre cele mai vizitate. Mai mult, Financial Times a catalogat Parisul ca fiind în topul celor mai importante și influente trei orașe din lume. Este imposibil să nu cunoșți câte ceva despre capitala franceză, însă noi îți oferim câteva informații care ți-au scăpat.

Paris este supranumit orașul luminilor, însă acest titlu nu are nicio legătură cu iluminarea spectaculoasă a Turnului Eiffel și a străduțelor romantice. Luminile, în acest caz, se referă la persoanele intelectuale, datorită numărului mare de scriitori, artiști și academiciani care au găsit în Paris o muză a inspirației și s-au stabilit aici.

Pe 14 iulie se comemorează anual asaltul asupra închisorii Bastiliei din 1789.

Parisul are peste 70 de muzee, monumente și atracții culturale. Ba mai mult, cîteva dintre cele mai bune artefacte din lume sunt găzduite de muzeele pariziene.

Nu vei întâlni zgârie nori aici. Este interzis prin lege ca o clădire să depășească 6 etaje.

Regiunea Montparnasse din Paris își trage denumirea de la Muntele Parnassus din mitologia greacă.

Când te plimbi agale pe Île de la Cité amintește-ți că de aici a luat naștere întregul Paris.

Ruinele romane încă există în Paris. Preț de câteva secole, Parisul fusese un oral roman, complet echipat cu apeduct, băi publice, fântâni de piatră. De pe urma acelor vremuri a rămas Arènes de Lutèce, un amfiteatru de piatră ce datează din primul secol.

Primul restaurant din lume s-a deschis în Paris, în anul 1765.

Oferta Christian Tour

Petrece un weekend prelungit în cel mai romantic oraș european! Christian Tour îți propune un weekend break la Paris la prețuri începând de la 227 € de persoană. Pachetul include transport cu avionul, taxele de aeroport și trei nopți de cazare la hotelul Ibis Gare du Nord, de trei stele. Detalii aici.